Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
09.08.2019 | Af: Christopher Høeg Lundberg

Publikum begejstret for hæsblæsende forestilling

Teaterforestillingen om legenden Tordenskjold kan opleves igen fredag, lørdag og søndag aften på Krudttårnspladsen.
Torsdag aften tyvstartede dette års Tordenskioldsdage, da teaterstykket "Legenden om Tordenskjold III: Angrebet på Marstrand" blev fremvist for publikum for første gang. 

 

Inden tiden blev skruet helt tilbage til året 1719, og publikum endnu engang kunne hilse på Tordenskiold, Ellen-Marie, Grip og alle de andre, havde Morten Nordheim igen i år fået fornøjelsen af at varme op for publikum.

Og varme op, det skulle han. Regnen faldt let på det nye tribunemiljø foran Krudttårnet, da Morten Nordheim sammen med Jan Michael Madsen lavede fællessang med publikum. Men regnen stoppede heldigvis ikke folk i at synge med.

Da stykket gik i gang, stoppede regnen, og med den energi, humor og gejst skuespillerne lagde for dagen, gik der ikke mange sekunder, før alle havde glemt, at det overhovedet havde regnet.

"Legenden om Tordenskjold" er ikke som historiske teaterstykker er flest, og det beviser de endnu engang her i næstsidste del af fortællingen.

Stykket foregår i et hæsblæsende tempo, men fungerer godt, da det er bundet flot sammen med masser af humor, nutidigt sprogbrug og bunkevis af popkulturelle referencer til alt fra tv-serier til moderne teknologi.

- Det fungerer super godt, at det hele er så løssluppent, som det er. Det er en meget humoristisk forestilling, og det er da skønt ikke at skulle se på de samme søslag år efter år, fortæller Jutta Andersen til Kanal Frederikshavn kort efter forestillingen.

Hendes mand er helt enig.

- Nu har jeg været hernede hvert år siden 1996, så jeg kommer selvfølgelig igen næste år for at se, hvordan de ender fortællingen om Tordenskjold. Det er rigtig godt skrevet og med en god mængde humor, siger Niels Christian Andersen.

Tordenskjoldsdagene begynder for alvor i morgen fredag kl. 12 og fortsætter helt til søndag. Teaterforestillingen om legenden Tordenskjold kan opleves igen fredag, lørdag og søndag aften på Krudttårnspladsen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Christopher Høeg Lundberg

FOTO: Christopher Høeg Lundberg

FOTO: Christopher Høeg Lundberg

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close