Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.09.2018 | Af: Christina Lykke og Allan Norré Pedersen

Regeringsskifte med et stærkt fokus på børn

Christina Lykke (SF) - Det er en myte, at Familieafdelingens budget til anbragte børn stiger og stiger og derfor sluger en større og større del af B&U’s budget.
Byrådsmedlem Christina Lykke (SF) og folketingskandidat i Frederikshavn-kredsen Allan Norré Pedersen (SF) har skrevet dette indlæg: Såvel i finanslovsforhandlingerne på Christiansborg som i budgetforhandlingerne i Frederikshavn Kommune er der fokus på de yngste børn. Med god grund!

 

I faste priser er dagtilbudsområdet i Frederikshavn fra 2013-2019 skåret ned med 30 mio svarende til en besparelse på 14 procent (2019-budgettal). Så interessegruppen "Birgits Børn" har ret, når den fremhæver de løbende besparelser. Det vil derfor igen i år være et krav fra SF’s side til det socialdemokratiske flertal i byrådet, at dagtilbudsområdet styrkes i næste års budget.

Både i dele af byrådet og i offentligheden hersker den opfattelse, at Familieafdelingens budget til anbragte børn stiger og stiger og derfor sluger en større og større del af B&U’s budget. Det er en myte!

De tørre tal viser, at Familieafdelingens budget fra 2013-2019 (2019-budgettal) er skåret ned med 48,5 mio, svarende til godt 21 procent. Det er derfor endnu en gang vigtigt at fastslå, at det ikke er Familieafdelingen, der løber med pengene på B&U-området. Det er det samlede budget, der er problemet. De lokale partier kan tilføre børneområdet flere midler. Det kræver en omprioritering fra andre udvalg til Børne- og Ungdomsudvalget. Men mulighederne er her begrænsede.

Det skyldes, at regeringen fastlægger den økonomiske ramme, kommunerne er underlagt. Og den har også dekreteret skattestop. Det lyder derfor hult, når regeringen pludselig har opdaget, at de første år i et barns liv er vigtige, og at der derfor skal tilføres dagtilbudsområdet flere midler. Ikke at vi ikke ser frem til at få flere midler i Frederikshavn til børn og unge, men regeringen fodrer hunden med dens egen hale, når man betænker de stramme tøjler, den i årevis har holdt kommunerne i.

Kun et regeringsskifte med et stærkt fokus på børn og velfærd kan ændre den udvikling.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close