Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
03.07.2020 | Af: Michael Frederiksen

Regnefejl: 41 mio. kr. ekstra til Frederikshavn

Borgmester Birgit S. Hansen: - Der er ingen tvivl om, at det ser bedre ud end de sidste mange år. Men vi slæber altså rundt på stramme vilkår, og det er jeg mærket af efter seks hårde år økonomisk.
Frederikshavn Kommune får ekstra 41 millioner kroner i tilskud og udligning fra staten. Det er - set med frederikshavnske øjne - den dejlige konsekvens af en alvorlig regnefejl i Social- og Indenrigsministeriet.

 

I første omgang sendte ministeriet 166 millioner kroner til Frederikshavn Kommune, men nu viser det sig, at tallet reelt er 207 millioner kroner.

Social- og Indenrigsministeriet havde lavet en alvorlig fejl i datagrundlaget for enhedsværdierne på de aldersbestemte udgiftsbehov, fordi man havde henført udgifter, som drejede sig om ældre, til udgifter på børneområdet.

- Det er uheldigt med en regnefejl, men det er mig inderligt imod at skose for en fejl. Det kan ske, og jeg er da meget glad for, at opretningen af fejlen gik vores vej med 41 millioner kroner. Vi må ikke håbe, de finder fejl, der går os imod, siger borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune.

Borgmesterens første reaktion på de oprindelige 166 millioner kroner var, at pengene hurtigt ville få ben at gå på. Kommunen forventer alene på overførselsudgifter og ledige at skulle bruge yderligere 126 millioner kroner.

Regnefejlen sender altså ekstra 41 millioner kroner til landets nordligste kommune.

- Nu skal der ikke herske tvivl om, at vi skal prioritere de store kerneområder, som er børne-, ældre- og handicapområdet. Nu har vi reel mulighed for at prioritere de vigtige områder. Det er godt nyt. Det betyder, at vi skal se på, hvordan vi kan undgå besparelser og gerne få flere hænder til de vigtige områder, oplyser Birgit S. Hansen.

207 millioner kroner er mange penge, men det får ikke borgmesteren til at bryde ud i jubeldans.

- Jeg er selvfølgelig glad og ser frem til budgetforhandlingerne lokalt. Der er ingen tvivl om, at det ser bedre ud end de sidste mange år. Men vi slæber altså rundt på stramme vilkår, og det er jeg mærket af efter seks hårde år økonomisk. Vi skal ikke love guld og grønne skove, men forbedringer kan der absolut blive råd til. Det er godt, fastslår Birgit S. Hansen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close