Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
05.11.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Rejsen mod fossilfri skibstransport fortsætter

Terntank flyttede sit hovedsæde til Skagen i 2009 og driver i dag 10 kemikalie/produkttankskibe i Nordsøen/Østersøen/Baltic. Jens P. Buchhave ses forrest til højre.
Terntank Rederi A/S, med hovedkontor i Skagen, bestiller to nye LBG/LNG-drevne kemikalie/produkt/biobrændstof tankskibe på 15.000 ton dødvægt med hybrid batterisystem og landstrøm fra AVIC Dingheng Shipbuilding Ltd, Kina, med option på yderligere to skibe.

 

Nybygningerne er designet af Kongsberg, Norge (ex Rolls-Royce), og skibene skal sejle i Nordsøen/Østersøen/Baltic fra 2021. I tæt samarbejde med kunder og besætning ombord/i land har det været muligt at yderligere udvikle miljøvenlige logistik og at tage næste skridt mod carbon-neutral skibstransport.

- At forbedre skibstransport i en miljøvenlig retning og reducere emissioner er kerneværdier for Terntank og vores kunder. Med disse AVIC Serie 2.0 skibe fortsætter vi rejsen som spydspids mod miljømæssigt effektiv og sikker skibstransport. Beskyttelsen af det maritime miljø og sikkerhed til søs har altid været første prioritet for Terntank, udtaler CEO Jens P. Buchhave.

Terntank var det første rederi til at bestille LNG-drevne produkttankskibe i 2013.

Skibene er udviklet fra Terntanks seneste AVIC SERIES med mange nye innovative forbedringer for at reducere det miljømæssige fodaftryk. Terntanks nye skibe vil signifikant reducere carbon-fodaftrykket og det miljømæssige aftryk i skibstransport med LBG/LNG (Liquified Bio Gas/Liquified Natural Gas) drevne hovedmotorer, hybrid batteri system og landstrøm. Terntank støtter reduktionsmålene for drivhusgas emissioner for den maritime sektor. Den næste generation LBG/LNG drevne produkttankskibe vil vise en stærk retning mod at nå/overgå drivhusgas emissionsmålene fra International Maritime Organization (IMO).

Nybygningerne er i stand til at operere på LBG. Skibene vil blive udstyret med ny elektrisk drift, inklusiv batteripakke, landstrøm og bovpropeldrift (hybrid). Energiforbrug og emissioner er yderligere reduceret med seneste digitale løsninger for operationel optimering.

Terntan Rederi A/S er et familieejet rederi, som blev etableret på Donsö i Sverige i 1958. Terntank flyttede sit hovedsæde til Skagen i 2009 og driver i dag 10 kemikalie/produkttankskibe i Nordsøen/Østersøen/Baltic. Terntank beskæftiger cirka 220 søfolk og har dansk flag på alle skibe.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close