Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.01.2017 | Af: Kanal Frederikshavn

Rekordstor interesse for STX, HF og HF søfart

Der måtte bæres ekstra stole ind i flere omgange, da der tirsdag aften var åbent hus på gymnasiet. Det er efterhånden noget siden, at fremmødet har været så stort, men det glæder naturligvis rektor Inge Carlé.

 

- Det var da en dejlig aften med et flot fremmøde og en rigtig god stemning. De unge har mange uddannelsesmuligheder, så vi er rigtig glade for, at så mange finder netop vores gymnasium attraktivt. Vi synes jo også selv, vi har meget at byde på, smiler Inge Carlé.

Noget andet, der bragte glæde på gymnasiet, var, at de unge synes at komme fra hele kommunen.

- Vi vil selvfølgelig gerne have, at alle unge i kommunen skal opfatte Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus som deres gymnasium. Vi optimerer løbende vores studieretninger og fagpakker, og de senere år har vi også haft mange aktiviteter i og ud af huset, arbejdet aktivt for at sikre de bedste transportmuligheder og udviklet på aktiviteterne uden for undervisningstiden, Det er vigtigt for os at eleverne ved, at vi tilbyder attraktive gymnasiale uddannelsesmuligheder, og at vi gerne vil udfordre alle elever og støtte dem i at yde deres bedste, siger Inge Carlé.

Kun tre uddannelsesinstitutioner i Danmark tilbyder en HF søfartsuddannelse, så HF søfart i Frederikshavn har traditionelt elever fra det meste af landet. En smuttur til åbent hus i Frederikshavn på en hverdagsaften, hvis man ikke lige er fra landsdelen, kunne nok afskrække en del, men åbenbart ikke alle, konstaterer uddannelsesleder Jan Bjeldbak.

- I uge 48 havde vi et brobygningsforløb på HF søfart med rekordmange deltagere. At unge fra blandt andet Hobro og Horsens finder det værd at komme til åbent hus hos os en tirsdag aften, håber jeg, kan tolkes i retning af, at stadig flere er ved at få øjnene op for HF søfart, der tilbyder en afvekslende uddannelse og gode karrieremuligheder.

På Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus fortsættes arbejdet, og man kigger spændt frem mod 15. marts, som er ansøgningsfristen til ungdomsuddannelserne.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Jan Bjeldbak

FOTO: Jan Bjeldbak

FOTO: Jan Bjeldbak

FOTO: Jan Bjeldbak

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close