Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.11.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Robotforsker hovedtaler ved Vækst & Vilje

Henrik Iskov Christensen har været videnskabelig rådgiver for Barack Obama omkring robotteknologi. Han stammer fra Frederikshavn og har været ansat som teknisk assistent hos MAN B&W Diesel.
Frederikshavneren Henrik Iskov Christensen er en af verdens mest anerkendte robotforskere. Torsdag 16. januar tager han turen fra University of California i USA hjem til Frederikshavn for at tale til Vækst og Vilje-arrangementet i Det Musiske Hus.

 

Erhvervshus Nord, Frederikshavn Kommune og Arena Nord inviterer atter til Vækst og Vilje med Spar Nord og Beierholm som sponsorer. Igen i år byder programmet på en spændende hovedtaler med lokale rødder.

Henrik Iskov Christensen, forsker i robotteknologi og professor ved University of California, er i dag en af verdens mest anerkendte robotforskere. Han har været videnskabelig rådgiver for Barack Obama omkring robotteknologi og har været med til at opbygge flere robotinstitutter. Han stammer fra Frederikshavn og har været ansat som teknisk assistent hos MAN B&W Diesel. Henrik Iskov Christensen fortæller om sin egen rejse og giver sit bud på, hvordan erhvervslivet skal forholde sig til fremtidens teknologier.

- Vi er stolte over, at en kapacitet inden for sit felt som Henrik Iskov Christensen stammer fra vores lokalrådet. Vi er meget glade for, at han vil tage turen hertil for at dele ud af sin viden indenfor robotteknologi. Vi står overfor nogle kvantespring inden for teknologien, som direkte eller indirekte kommer til at påvirke os alle. Nu har vi som virksomhed mulighed for at høre nærmere om, hvordan vi skal forholde os i forhold til de muligheder og udfordringer, som det skaber, siger Karl Erik Slynge, formand for Frederikshavn Erhvervsråd.

Årets musikalske indslag bliver leveret af Michael Møller, der stammer fra Sæby. Med sangskrivning allerede fra syv års alderen og en gymnasietid i Frederikshavn, hvor musikken blev en fortsat drivkraft, har Michael Møller omsat sin passion til et arbejdsliv, hvor komposition, sangskrivning, koncertvirksomhed og undervisning/coaching af talenter fylder.

Michael Møller er hovedcoach på den lokale talentplatform LYDKANTEN, der er igangsat og drevet af Det Musiske Hus/Maskinhallen. Han er bedst kendt som forsanger i bandet moi Caprice og The Mountains og har to anmelderroste soloudgivelser bag sig. Hans debutplade blev kåret som årets bedste plade i Berlingske i 2007, mens "A Month of Unrequited Love" lå på de fleste danske mediers årslister i slutningen af 2011.

Igen i år uddeler Frederikshavn Erhvervsråd de to traditionsrige priser; Vækst & Vilje-prisen samt Iværksætterprisen.

Det er de tre erhvervsforeninger i Skagen, Sæby og Frederikshavn, de lokale handelsstandsforeninger og Turisthus Nord, som kan indstille kandidater til priserne.

I år introduceres der også en ny pris; Roblon Fondens Uddannelsespris, som uddeles de næste fem år. Her hylder Roblon Fonden fire studerende, der har udmærket sig fagligt inden for sit felt eller med iværksætteri og entreprenørskab. Med hæderen følger 25.000 kroner.

Man tilmelder sig arrangementet via Erhvervshus Nords hjemmeside.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close