Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
22.05.2016 | Af: Kanal Frederikshavn

ROMITEA står bag Robin Hood-dage på Knivholt

Fredag 28. maj begynder den femte udgave af Robin Hood-dage på Knivholt.
I den kommende weekend er der Robin Hood-dage på Knivholt. Bag arrangementet står ROMITEA, som er et resultat af en fusion mellem Frederikshavn Amatørscene, Eventyret på Knivholt og Frederikshavn Rollespil.

 

Målet med fusionen er at få en aktiv forening, der kan favne alt inden for teater, middelalder og rollespil. ROMITEA er en sammensætning af Rollespil, Middelalder og Teater. 

Det siges, at Robin Hood levede sammen med sine venner i Sherwood-skoven, efter at han blev dømt fredløs for at have sat sig op imod myndighederne.

Der findes flere fortællinger om de bedrifter, han skulle have udrettet. Han støttede det undertrykte folk og forsatte sin modstand mod øvrigheden efter dommen. Det siges også, at han "stjal fra de rige (staten/kongen) og gav til de fattige". Han var dygtig i brugen af bue og andre våben, og han var måske også kæreste/gift med Lady Marian.

Nu kan hele familien igen komme og opleve den eventyrlige stemning. Mød Robin Hood, Lady Marian eller Broder Tuck, nyd gøglerne og deltag i skattejagten, middelalderfolket, duftene, lydene, dyrene og menneskene. Alt dette foregår på Knivholt Hovedgård, hvor det er muligt og få en hyggelig weekend.


I år arrangerer "ROMITEA" Robin Hood-dage på Knivholt, og det er femte gang, det sker. Denne gang er arrangementet større end nogensinde. Der er flere aktører, som alle lægger kræfter i for, at familier skal få en fantastisk oplevelse.

Der vil være opvisning af Danmarks dygtigste Ridder Sir Toby. Han vil vise, hvilke færdigheder en ridder skal besidde for at tjene kongen behørigt, og middelaldergrupperne Niels Ebbesen, Klan Lots, Men of Arms vil give en lille smagsprøve på deres kunnen – kamp på liv eller skrækslagen.

Smeden og hans kone arbejder og formidler spændende middelalderhistorie. Se. hvordan halmbinderen laver kurve. Tinsmeden hjælper børnene med at støbe figurer i tin. Lær at snitte med en rigtig dolk af en rigtige træsnitter a la Emil fra Lønneberg. Find guldskatten. Lær at bruge et sværd i fægtekamp. Dekorer dit eget skjold, sværd, kniv eller økse.

Der vil være musik fra en skjald eller to, der dukker op undervejs. Der vil være opvisning af våben fra middelalderen, og der vil være opvisning af Friserheste og islandske heste.

I år vil KFUM-spejderne fra Ravnshøj og Skærum deltage og være med til en ny form for spejderlejr.


Borgmester Birgit Hansen åbner Robin Hood 2016. Det sker lørdag 10.30.

Alt i alt vil der være cirka 120 aktører ved Knivholt Hovedgård.
Fredag 28. maj fra kl. 10-15 er det kun for skoler og institutioner. Lørdag 29. maj kl. 10-17 og søndag 30. maj kl 10-16 er alle velkomne.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close