Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
08.06.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Ruten mellem Oslo og Frederikshavn fylder 40 år

Siden premieren i 1979 har tre færger sejlet ruten mellem Frederikshavn og Oslo – alle med navnet Saga.
For 40 år siden sejlede de første danskere fra Frederikshavn til Oslo, da Stena Saga tog sin jomfrutur over Skagerrak. Vandvejen mellem Norge og Danmark blev en succes, og fire årtier senere er ruten stadig populær.

 

God mad, dans og shopping om bord på Stena Lines rute til Oslo lokkede i maj 1979 de første færgegæster om bord på Stena Lines nye rute mellem Frederikshavn og Oslo. Sørejsen forbi Skagen og gennem Oslofjorden til den norske hovedstad blev fra begyndelsen en bragende succes, der også styrkede tilgængeligheden til Norge for tyske og hollandske rejsende.

- I fire årtier har vi skabt ferieminder for tusindvis af rejsende på linjen mellem Frederikshavn og Oslo, og det er vi meget stolte af. Vi glæder os til at skabe nye minder i årene frem, hvor vi fortsat holder fokus på at sikre de bedst mulige rammer for transport af passagerer og gods mellem Danmark og Norge, siger linjechef i Stena Line, Johan Edelman.

Siden premieren i 1979 har tre færger sejlet ruten mellem Frederikshavn og Oslo – alle med navnet Saga. Færgen, der i dag sejler ruten, kan have op til 2000 passagerer med ombord og har sejlet turen siden 1994.

Hvert år krydser op mod en halv million passagerer Skagerrak om bord på Saga – heraf tegner normændene sig for to tredjedele af de rejsende.

40 år efter ruteåbningen er det fortsat god mad, dans og shopping, der venter de gæster, der sejler med Stena Saga. De senere år er konceptet udbygget med party-både og underholdning i weekenderne, og
ændringerne har trukket nye og yngre gæster til passagerskaren. Desuden er "Børnenes båd" med trylleshow, trylleskole og piratshow blevet en stor succes blandt masser af børnefamilier på begge sider af Skagerrak.

De senere år har Stena Line investeret millioner af kroner i fremtidssikring af Stena Saga. I januar 2019 blev Stena Line det første rederi til at tilslutte sig landstrøm på Vippetangen i Oslo Havn. Tiltaget bidrager til en årlig minimering af CO2-udslippet på 1400 ton svarende til effekten, hvis 1300 biller forsvandt fra vejene. Med Stena Saga er 14 af rederiets 38 europæiske fartøjer nu tilsluttet grøn energi, når de er i havn.

Til september udvider Stena Line igen konceptet ombord på Saga, når rederiet åbner et flydende konferencecenter på den dansk-norske færgelinje.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close