Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
19.10.2021 | Af: DEBAT-INDLÆG

S-kandidat: Sikre cykelstier er et MUST

Byrådskandidat Anders Christiansen (S) har skrevet dette indlæg: Det skal være attraktivt og muligt at vælge cyklen til i stedet for bilen, såfremt man ønsker at besøge en ven eller gå til en aktivitet. At være en grøn kommune må også handle om en reduktion af udstødningsgasser fra biler.

 

Salget af elcykler er støt stigende og især til børnefamilier, men der findes fortsat steder i vores dejlige kommune, hvor det er farligt og ret udfordrende at cykle.

Jeg mener, at vi, hvor det er muligt, skal etablere flere 2-1 veje, hvilket er en god og billig løsning.

Er dette ikke en mulighed, bør der alternativt være gode og sikre cykelstier. Dette giver vores børn og unge mulighed for at vælge cyklen til og muliggør en sikker og tryg skoletrafik.

Flere klassetrin i oplandsbyerne slutter omkring 6.-7. klasse, hvorefter de unge skal videre til nye skoler i de større byer. Vi har som kommune et ansvar for sikre skolevejene for alle vores børn i hele kommunen, uanset om de skal transportere sig til små eller store skoler. Skolevejssikkerhed er et MUST!

Gode og sikre cykelstier medvirker også til, at vores børn og unge i de mindre byer kan transportere sig selv til aktiviteter og ikke mindst have et socialt liv med deres venner i de større byer. En god cykel-infrastruktur kan også have en vis indflydelse på, om man efter endt uddannelse ønsker at vende tilbage til kommunen og bosætte sig i en mindre by.

Rom blev ikke bygget på én dag, men der kunne med fordel lægges vægt på at sikre og etablere cykelstier et par kilometer vest for Ravnshøj, et par kilometer vest for Gærum, og et par kilometer øst for Østervrå.

Dette kunne være "første spadestik" af mange og gøre det attraktivt at bosætte sig i en mindre ny uden nødvendigvis at være bilejer.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Anders Christiansen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close