Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
10.10.2017 | Af: Kanal Frederikshavn

Sådan var det at være barn, da oldemor var ung

Sognefogedgården har åbent alle dage fra søndag 15. til lørdag 21. oktober.
I efterårsferien kan man på Sognefogedgården i Frederikshavn komme og prøve, hvordan man lavede kartoffelmel, lave Madam Blå-kaffe eller høre om, hvordan det var at være barn, da oldeforældrene var børn. 

 

Kartoffelmel brugte man til at stive hvide forklæder, pyntelommetørklæder, strutskørter, duge og lyseduge. Også dengang brugte man kartoffelmel i madlavningen, blandt andet til rødgrød og fløjlsgrød.

I dag er der igen dyr på gården, og især børnene glæder sig altid til at hilse på hestene, hønsene, ænderne og kaninerne. Hønsene og ænderne går frit omkring på gårdspladsen, og de små shetlandsponyer vil også gerne snakkes med.

Man kan få et godt indblik i livet på landet i gamle dage ved at besøge den gamle museumsgård, som er det eneste sted i Frederikshavn, der fortæller om den almindelige frederikshavners liv for 100 år siden på en levende og autentisk måde. Her kan man også høre små sjove anekdoter om den seneste ejer af den godt 300 år gamle Sognefogedgård. Det vil også være sidste chance for at se udstillingen "De glemte landsbyer Øster og Vester Flade".

Den gamle museumsgård
, Mellergårdsvej 3, Frederikshavn, har åbent hver dag fra søndag 15. oktober til og med lørdag 21. oktober - alle dage fra kl. 12-16.

Det er gratis for skoler og andre institutioner at besøge Museet Sognefogedgården, hvor de kan få en gratis rundvisning. 

 

BillederTilføj billede


FOTO: Anette Jørgensen

FOTO: Anette Jørgensen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close