Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
05.03.2021 | Af: DEBAT-INDLÆG

Sæby Bakker: C kræver styr på trafikafvikling

360 nye boliger er på tegnebrættet i Sæby Bakker.
Spidskandidat John Lamp Henriksen (C) og byrådskandidat Inge Carlé (C) har skrevet dette indlæg: Af hensyn til den overordnede politik for trafikudvikling og byplanlægning deler vi den bekymring, der i læserbrev af 4. marts er rejst af beboerne på Langtvedvej i Sæby og i området deromkring.


 

Flyt til Sæby, synes mange at tænke, når man ser på de udstykninger og det byggeri, der er gået i gang i den nordlige del af byen. Og det kan man godt forstå. Her kan man få udsigt til havet og udsigt til skoven og bo i en by med charme og atmosfære, byliv, aktiviteter og venlige mennesker. Og det er fantastisk positivt for byen – og kommunen – at folk vil flytte hertil for at bo og arbejde.

I alt cirka 360 boliger. Det skaber arbejdspladser og kan forhåbentlig også dække det behov for arbejdskraft, som er i kommunen både nu og på sigt med en "voksen" befolkning, som er en realitet.

Derfor kan vi i Det Konservative Folkeparti kun hilse det velkomment, at der nu planlægges med muligheder for at bygge eget hus eller bo i lejlighed i det nordlige Sæby, i projektet "Sæby Bakker".

Det er imidlertid også vigtigt for os, at man som kommune i den sammenhæng tænker på både at forny og bevare. Projektet skal være fremtidssikret trafikalt og samtidig sikre en bevarelse af de herlighedsværdier, der er i området i det nordlige Sæby. Derfor er vi meget betænkelige ved, at al trafik til og fra området ene og alene skal ledes ad Langtvedvej, som er en relativt smal vej med ringe mulighed for den nødvendige udvidelse.

Det er efter vores opfattelse ikke fremtidssikret at lede trafikken fra cirka 360 boliger ad Langtvedvej og ned på Frederikshavnsvej. Der vil simpelthen for ofte dannes uhensigtsmæssig kø og trafikprop især i spidsbelastede situationer.

Det er heller ikke optimalt samtidig at forestille sig, at Langtvedvej kan være skolevej for de børn, der forhåbentlig kommer til at vokse op i kvarteret. Og heller ikke for de nuværende skolebørn, der benytter Boelsmindevej som skolevej, og derfor skal krydse Langtvedvej på vej til og fra skole.

Ud over trafikken er også de herlighedsværdier, som tiltrækker tilflyttere til Sæby, i spil. På Langtvedvej ligger for eksempel Nellemanns Have, som er både en turistattraktion for byen og et lokalt frirum for børn, voksne og frivillige, som passer haven. Langtvedvej er også et område med mange attraktive boliger, som de folk, der bor i dem, har erhvervet eller bygget netop på grund af den herlighedsværdi, der er i kvarteret.

I Det Konservative Folkeparti ser vi derfor både principielle og konkrete problemer ved den trafikafvikling, som på nuværende tidspunkt ligger i projektet "Sæby Bakker".

Det vil være både fremtidssikret og værdibevarende for hele området at udbygge med yderligere en mulighed for ind- og udkørsel af området "Sæby Bakker” og tænke i maksimal trafiksikkerhed, bedre sikring af skolevejen og samtidig en mere tilgængelig måde at komme videre fra boligområdet og til Frederikshavnsvej og/eller motorvejen - og tilbage igen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close