Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.09.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Sæby Friskole havde besøg af borgmesteren

- GODMORGEN DANMARK, råbte elever og borgmester på stranden.
Sæby Friskole havde i denne uge besøg af borgmester Birgit S. Hansen. Det var som altid en veloplagt borgmester, der ankom sammen med solen til skolestuen på Frederikshavnsvej 20. 

 

Skolestuen har lige fået et løft, da Højer Møbler har understøttet skolens indvendige læringsrum med nye møbler.

- Autentiske læringsmiljøer er et vigtigt omdrejningspunkt i undervisningen på Sæby Friskole, og derfor er det med stor glæde, at vi kunne byde Birgit velkommen til både indvendige og udvendige læringsrum, der lever op til det, siger skoleleder Helle Krogsgaard.

Mandag formiddag ventede elever og personale spændt på besøget af "hende, der bestemmer det hele i Sæby". Birgit S. Hansen blev mødt med flag og glade stemmer inden friskolens normale morgensamling.

Morgensamling betyder fællessang til start, hvor gamle klassikere som "Hør den lille stær" blev afløst af nyere sange. som "Det klammeste jeg ved", som den tidligere sæbynit Leif Jakobsen har skrevet melodi til.

Fællessangen blev afløst af fortælling, der naturligvis havde et samfundsfagligt præg, da selve borgmesteren underviste eleverne i, hvad en borgmester laver og hvordan man bliver borgmester.

Mange forskelligartede spørgsmål kom fra eleverne, og slutteligt fortalte Birgit S. Hansen om det kommende royale besøg i Frederikshavn af Kronprins Frederik, hvor hun blandt andet skal være opmærksom på dresscode? Den indbefatter tur til frisøren, ny kjole og borgmesterkæde, som borgmesteren havde medbragt til stor beundring.

Alle elever fik lov at bære den tunge guldkæde, hvilket fremkaldt både smil og ærefrygt.

Så var det tid til den daglige hejsning af Dannebrog efterfulgt af turen til vandet.

- Vi gik i sædvanlig flok ned til stranden og nød de store vidder og synet af både Sæby, Hirsholm og Frederikshavn. Som altid danner vi en lang kæde langs vandet og råber et "GODMORGEN DANMARK", og at høre Birgit råbe sammen med os, var en skøn afveksling, siger Helle Krogsgaard.

Tre elever sluttede dagen ved vandet af med at tegne et portræt af borgmesteren med borgmesterkæde i sandet.

Det er ikke kun borgmestre, der må besøge Sæby Friskole. Torsdag 20. september mellem kl. 15.00 og 17.00 på Frederikshavnsvej 20 inviteres alle nysgerrige til at komme til skolen officielle åbning.

- Vi har valgt at vente med denne åbning til nu, da vi ønsker en skoleåbning med elever, der kan fortælle oplevelser fra en friskolehverdag. Det kan vi nu, og vi er klar med fødselsdagsboller og kakao til alle, lover skoleledereren.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Helle Krogsgaard

FOTO: Helle Krogsgaard

FOTO: Helle Krogsgaard

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close