Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
29.12.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Sæby Havn: Første spadestik livestreames

Mandag 4. januar tager borgmester Birgit S. Hansen og formand Karsten Thomsen, Teknisk Udvalg, første spadestik til udvidelsen af Sæby Havn.

 

I juni 2020 blev lokalplanen for udvidelsen af Sæby Havn endeligt godkendt af Frederikshavn Byråd, og straks efter nytår forvandler dele af havnen sig til en byggeplads.

Allerede i december har der været travlhed på Sæby Havn, hvor der er gjort klar til det kommende anlægsarbejde. Mandag 4. januar sættes en vigtig milepæl i den samlede proces på Sæby Havn, når første spadestik finder sted kl. 11.00.

Grundet de gældende restriktioner i forbindelse med COVID-19 er kun få nøglepersoner inviteret til at overvære første spadestik. Det betyder, at arrangementet er lukket for offentligheden, men Frederikshavn Kommune vil på dagen via sin facebookside livestreame fra havnen, så interesserede kan tage del i den store begivenhed.

Havneudvidelsesprojektet har været længe undervejs, hvor især sæbynitterne har fulgt med. Fra nu af og langt ind i 2021 vil alle kunne følge arbejdet nøje med de snurrende maskiner på havnen.

Det nye havneområde bliver anlagt syd for den nuværende indsejling. Det består blandt andet af en 600 meter lang ydermole, to nye havnebassiner med ekstra bådpladser og et vandaktivitetsområde til vinterbadere, svømmere, kajakroere, dykkere og SUP’ere. Samtidig skal der etableres nye landarealer med plads til vinteropbevaring af både.

Flere funktioner flyttes fra det nuværende havneområde til det nye, og de to områder skal bindes sammen af broer og promenader langs kajer og moler.

Råhavnen forventes at stå færdigt i efteråret 2021. CG Jensen A/S er totalentreprenør.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

FOTO: Presse

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close