Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.08.2017 | Af: Michael Frederiksen

Sæby Søbad: Ejere ønsker fortsat at bygge boliger

Ejerne Lars og Marie Dannervig ønsker - trods mange protester - fortsat at bygge boliger i fællesbygningen på Sæby Søbad. Kommunaldirektør Mikael Jentsch anbefaler, at politikerne siger ja.


 

Politikerne i Plan- og Miljøudvalget behandler sagen i næste uge. Her har de to ejere fra Frederikshavn fremsendt et nyt forslag, efter at kommunen har modtaget 51 indsigelser i foroffentlighedsfasen. To er fra myndigheder, otte fra interesseorganisationer og 41 fra borgere, heraf 34 forskellige feriehusejere til et eller flere huse i Sæby Søbad.

- Vi har stor respekt og forståelse for mange af de argumenter, som anføres i indsigelserne, og vi vil i den forbindelse tillade os at frembringe et forslag, som kan tilgodese husejerne, som vi mener, vægter højt i denne sag, siger ejerne.

De foreslår nu, at området med udendørs pool, børnebassin, udendørs toiletter ved poolen, vaskerum for husejere, legeplads med hoppepude samt et lokale til Danland bevares. Lars og Marie Dannervig tilbyder også at forskønne områderne uden ekstra betaling for husejerne i Sæby Søbad.

Den del af fællesbygningen, som ligger mod øst, det vil sige ud mod vandet, ønsker ejerne fortsat at omdanne til boliger. Det gælder også dele af fællesbygningens konferencerum. Dette forslag vil også betyde, at den indendørs pool kan genoprettes.

Kommunaldirektør Mikael Jentsch anbefaler politikerne, at der laves en plan, som skal muliggøre anvendelse af den eksisterende bygning til helårsboliger og fællesfaciliteter for de tilknyttede feriehuse samt eventuelle andre aktiviteter til gavn for turismen i området.

Helårsboligerne placeres i fællesbygningen mod øst nærmest havet. Fællesfaciliteter og andre aktiviteter placeres i den vestlige del af fællesbygningen samt i det eksisterende gårdrum.

Der må ikke bygges til den eksisterende fællesbygning, ligesom pladsen øst for bygningen skal bibeholdes til parkering og adgang til havet. Der skal i området sikres stiadgange til havet og være fokus på opretholdelse af udsyn fra feriehusene mod havet.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close