Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.03.2019 | Af: Michael Frederiksen

Samtalesalon - et nyt tiltag i Frederikshavn

Der er planlagt tre samtalesaloner på Galleri og Café Victor i foråret.
Samtalesalon er et nyt tiltag i Frederikshavn, som psykoterapeut Laila Hørby står bag. Første arrangement løber af stablen onsdag 20. marts på Galleri og Café Victor i gågaden.

 

- Alle er velkomne. Ingen forudsætninger er nødvendige - udover at ønske at møde nye mennesker, indgå i en styret/vejledt samtale og være åben for, hvad der sker, forklarer Laila Hørby.

Første Samtalesalons tema er vaner.

- Mange af os synes, vaner lugter af noget kedeligt. Det kan vaner også være. Vaner er simpelthen nødvendige for os mennesker, for at vi kan fungere i dagligdagen. Uden vaner ville vi skulle tænke helt vildt over alt, hvad vi gør og ikke gør. Det magter ingen af os. Derfor er vaner en god ting. Nogle vaner er måske også kedelige, uovervejede og unødvendige. Andre vaner er dog grundlagt ud fra noget meget meningsfyldt. Eller de er meningsfulde, når vi kommer til at tænke over og tale om dem. Og så bliver en vane en gave, mener Laila Hørby.

Nogle spørgsmål, der kunne være en del af samtalemenuen på onsdag:

Hvilke vaner har du arvet? – og hvilke har du selv valgt? 
Hvilke vaner får dig til at føle dig normal? 
Hvornår er du åben overfor at ændre vaner? 

Alle aldre er velkomne til Samtalesalon. Det giver en fin mulighed for at snakke sammen på tværs af generationer og livsfaser.

Der er planlagt yderligere to saloner på Galleri og Café Victor i foråret, nemlig 10. april og 8. maj, hvor samtaletemaerne vil være Alder og Nærvær.

Galleri og Café Victor lægger hus til, laver kaffe og bager en kage. Derfor beder Laila Hørby om tilmelding på telefon 2262 4959.

Rundt om i landet, ja, i hele verden, popper samtalesaloner op.
Laila Hørby elsker at møde nye mennesker og at tale med mennesker. Ofte sker der det, at vi starter med at tale om, hvad vi laver og hvor vi bor for derefter at opleve lidt berøringsangst.

- Stor er glæden til gengæld, når en samtale går på, hvad man tænker, tror og synes om forskellige emner. Samtaler, hvor vi kan være uenige, og hvor jeg kan lære nye perspektiver på forskellige emner. Det synes jeg godt om, siger Laila Hørby.


Netop det er hele ideen bag en samtalesalon. At en gruppe mennesker, der ikke (nødvendigvis) kender hinanden i forvejen, mødes og taler sammen om et på forhånd fastsat emne. Samtalen styres til dels af en Samtalesalon-vært, der leder aftenen og har medbragt en samtalemenu.

- Det er netop tanken bag opstarten af Samtalesalon i Frederikshavn. At skabe mulighed for meningsudveksling og muligheden for at lære nye mennesker at kende, fortæller Laila Hørby.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close