Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
16.05.2022 | Af: Michael Frederiksen

Se visualiseringer af havvindmøllepark

Her ses visualiseringen af de fem havvindmøller fra Pikkerbakken.
European Energy har besluttet at gøre miljøkonsekvensvurderingen for Frederikshavn Havvindmøllepark tilgængelig for offentligheden, inden den offentlige høring formelt igangsættes 27. maj.

 

Dermed har borgere, virksomheder og andre interessenter mulighed for allerede fra i dag at gøre sig bekendt med det materiale, som ligger til grund for ansøgningen om at opføre op til fem havvindmøller (fra 182 til 265 meter) ud for Frederikshavn.

Projektet bliver præsenteret ved et borgermøde i Frederikshavn 2. juni kl. 19.00.

- Miljøkonsekvensrapporten er blevet godkendt af de danske myndigheder. Vi har lavet et omfattende arbejde med miljøkonsekvensrapporten, og det vil vi gerne dele med borgere, virksomheder og andre interessenter i Frederikshavn Kommune, så de har god tid til at gøre sig bekendt med materialet, inden høringen igangsættes om nogle uger og også inden borgermødet i Frederikshavn, udtaler direktør Knud Erik Andersen, European Energy.

Projektet omfatter placering af op til fem havvindmøller cirka fire kilometer øst for Frederikshavn Havn med en installeret effekt på op til 72 MW, hvilket er svarende til cirka 75.000 husstande.

Frederikshavn Havvindmøllepark består på havet af havvindmølleparken og søkabler, der forbinder møllerne og fører den producerede strøm til land. Projektet kobles direkte til det eksisterende 150/60 kV stationsanlæg ved Starbakke Station.

Det fremgår af materialet, at støjen samlet set fra Frederikshavn Havvindmøllepark ikke vil bidrage til, at støjen øges på land ved Frederikshavn, og der er således ingen påvirkning med støj fra havvindmølleparken på land ved Frederikshavn. På Hirsholm vurderes det, at støj fra Frederikshavn Havvindmøllepark i driftsfasen vil medføre en lille påvirkning, men den gældende støjgrænse overholdes med god margen.

Den offentlige høring begynder 27. maj og strækker sig over otte uger. Miljøkonsekvensrapporten - med mange visualiseringer - kan ses her. 

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close