Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.11.2017 | Af: Kirsten Husted

September bød på trist rekord i underretninger

Byrådskandidat Kirsten Husted (SF) har skrevet dette indlæg: I september 2017 slog vi en ny rekord på børne- og familieområdet i Frederikshavn Kommune – en rekord i underretninger.

 

En underretning er den meddelelse, som Center for Familie modtager, når en børnehave, skole, nabo eller andre tæt på et barn er så bekymret, at de mener, der brug for handling nu.

Rekorden er i og for sig både god og trist. God, fordi der er kommet mere opmærksomhed på børns trivsel og udvikling. De sidste års avisforsider om gruvækkende sager, hvor børn er blevet udsat for umenneskelige ting fra deres nærmeste og historier om systemets svigt og dårlig sagsbehandling, har betydet en skærpet opmærksomhed på børnene. Det er godt; ingen børn eller unge skal svigtes.

Trist, fordi det i min optik er den sidste udvej for en primære sektor for at gøre opmærksom på et barn eller en ung. For det første mener jeg, at systemet burde være inddraget inden der er nødvendigt at sende en underretning. Her tænker jeg på de forebyggende sektorer og alt fra sundhedssektoren (læger, jordemoder, sundhedsplejerske) til vuggestue, dagpleje og børnehaven.

I min erfaring og efter 11 års arbejde som socialrådgiver for børn og unge, kommer de fleste underretninger, når det først er gået galt, og situationen er svær at reparere. Hovedparten af underretningerne omhandler børn/unge i teenagerne.

Det er også den målgruppe, der udgør hovedparten af anbringelser og forebyggende foranstaltninger, så som støtte til at bo hjemme, kontaktperson, familiebehandling med videre. For det andet er de mange underretninger i eksisterende sager et problem. Det burde ikke være nødvendigt at sende underretninger vedrørende de børn og unge, som allerede er i kontrakt med Center for Familie.

Den eneste forklaring i min optik, er at socialrådgiverne i Center for Familie har for mange sager, og at der er for lang ventetid på at opstarte en foranstaltning for at hjælpe barnet/den unge og familien.

Børnene og de unge i vores kommune har behov for et skærpet fokus på det forebyggende samarbejde mellem de forskellige sektorer; sundhedssektoren, institutionerne, skolen og Center for Familie for, at vi tilsammen kan skabe en god fremtid for alle børn og unge i vores kommune.

Det er for sent, når der først bliver sendt en underretning. Så er situationen kommet ud at kontrol for alle involveret i barnets liv og for barnet/den unge selv.

Når jeg kommer i byrådet vil jeg arbejde for, at børnene og de unges behov kommer i fokus ved at: 

• Prioritere den forebyggende indsats i form at socialrådgiver i dagtilbud (dagpleje, vuggestue og børnehave)
• Der kommer et formaliseret samarbejde mellem sundhedssektoren og center for familie
• Der kommer en opnormering på alle faggrupper, der er nødvendige for at sikre at vore sårbare børn og unge får en god fremtid.

Sammen når vi længere!

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close