Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
24.03.2015 | Af: Kanal Frederikshavn

SF: Bredt samarbejde er kommet 10 år for sent

Søren Visti: - Pia Olsen Dyhr har gjort det til en glæde at være SF'er igen. Foto: Eframe
Det brede samarbejde, som lige nu kendetegner Frederikshavn Byråd, kommer 10 år for sent. Det erkendte formand Søren Visti i aftes på generalforsamlingen i SF Frederikshavn.


 

- Vi har fået pistolen for panden i Frederikshavn. Det kræver et bredt samarbejde i fællesskab at få os revet væk fra afgrunden. Det samarbejde er kommet op og stå - måske 10 år for sent, men bedre sent end aldrig. SF har valgt at være en del af samarbejdet, da samarbejde er en del af vort partis kommunalpolitiske DNA. Og fordi indflydelse kommer gennem samarbejde, mener Søren Visti.

Han uddeler roser til både SF's enlige byrådsmedlem, Christina Lykke, som lige nu er på barselsorlov, og borgmester Birgit Hansen (S).

- Hvis jeg havde haft en hat, ville jeg have taget den af i ærbødighed. De to har i den grad stået på øretævernes holdeplads, og de har virkelig holdt for i den verbale og til tider næsten personlige shitstorm, der altid følger med nedskæringstider.

- Det er ikke misundelsesværdigt at være politiker, når den eneste frihed man har, er retten til at vælge, hvilken befolkningsgruppe man helst vil lægge sig ud imod – og med et sparekrav på 125 millioner kroner er det nødvendigt at lægge sig ud mod stort set alle, da så store beløb kun kan findes ved også at ramme de personfølsomme områder. Af den simple grund, at det er her de store penge findes, pointerer Søren Visti.

Også Pia Olsen Dyhr, SF's landsformand, fik roser af den lokale formand i Frederikshavn Kommune.

- Hun har på et år genrejst vort parti fra at være tæt på at gå til grunde i et regeringsgrundlag, som vi aldrig skulle have været en del af. Fra at stå på kanten af spærregrænsen, til at vi nu måske nærmer os muligheden for inden for de nærmeste måneder at opnå et valgresultat, der nærmer sig samme niveau som for fire år siden. Pia har gjort det til en glæde at være SF'er igen - og vort partis folketingsgruppe blomstrer op med en perlerække af gode tiltag og solid konstruktiv oppositionspolitik. Det er en glæde og fornøjelse at være vidne til - og mon ikke også vælgerne vil vide af at belønne os for det?, siger Søren Visti.

Han opfordrer i den forbindelse alle SF Frederikshavns medlemmer og andre til at stemme på Paul Rode Andersen, som stiller op for SF i Frederikshavn-kredsen.

- Vi skal jo gerne have en erfaren lokal mand på tinge, der har både kræfter og overskud til at holde partiets idealer højt, mener Søren Visti.

Han blev genvalgt som formand. De øvrige bestyrelsesmedlemmer er Aino Linkhorst, Inge Lise Djernø, Vera Nørgård, Villy Andersen, Mohammad Daneshjou og Paul Rode Andersen.


SF Frederikshavn har offentliggjort følgende udtalelse efter generalforsamlingen:

Tag klimatruslen alvorligt – lad skifergassen blive i jorden
Man skal være usædvanligt blind og døv, hvis man ikke har opfattet, at klimaet er under forandring, og at kloden oplever flere og flere tilfælde af ekstremt vejr. Vi er nødt til at tænke globalt og handle lokalt og lade de fossile brændsler, herunder skifergassen, forblive i jorden og lade dem erstatte af vedvarende energi.

Længere dagpengeperiode – et halvt års genoptjening

Det er ikke de arbejdsløses skyld, at de er uden arbejde. Alligevel lod VKO lønmodtagerne betale prisen for finanskrisen ved at halvere dagpengeperioden og fordoble genoptjeningsperioden. SF vil forlænge dagpengeperioden og halvere genoptjeningsperioden til et halvt år.

Forsvar velfærden
SF vil bevare velfærden på offentlige hænder. Velfærden skal ikke privatiseres, udliciteres eller belægges med yderligere brugerbetaling. Der skal ikke tjenes penge på velfærden!

En retfærdig skattepolitik

Et stærkt velfærdssamfund kræver, at alle bidrager til fællesskabet over skattebilletten. SF vil arbejde for en retfærdig skattepolitik, der bekæmper skatteunddragelser, skattely, sort arbejde og løndumping

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close