Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
21.03.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

SF vil indefryse sparede lønudgifter under konflikt

SF Frederikshavn bakker de offentligt ansatte op i deres kamp mod arbejdsgiverne. Det fastslår bestyrelsen i en pressemeddelelse efter foreningens generalforsamling.

 

- Lærerne har krav på, at deres ansættelsesvilkår nu igen fastlægges i en overenskomst efter lovindgrebet i forbindelse med OK13. Tjenestetiden skal kunne forhandles ligesom andre løn - og ansættelsesvilkår, mener SF Frederikshavn.

- De offentligt ansatte har siden finanskrisen i 2008, som de var uden skyld i, været tilbageholdende med lønkrav. Til gengæld har de fået lov til at løbe stærkere som følge af de budgetrammer og besparelser, regering og folketing har presset ned over kommunerne. Det er bestemt ikke urimeligt, at de offentligt ansatte nu i en opgangskonjunktur økonomisk belønnes for tidligere tiders tilbageholdenhed, lyder det fra SF.

Såfremt konflikten mellem KL og fagbevægelsen ender i strejke/lock-out, foreslår SF, at de lønudgifter, Frederikshavn Kommune derved sparer, indefryses og efterfølgende fastholdes i den sektor, de var budgetteret til.

De sparede midler bør ifølge SF Frederikshavn ikke blot tilgå fælleskassen, men øremærkes til for eksempel bedre personalenormering, efter-videreuddannelse med mere, 

- SF ser med stor alvor på den udligningsaftale, der tegner sig mellem rige og fattige kommuner. Hvis det ikke lykkes ved argumenter og lobbyarbejde at fjerne det underskud, som aftalen for Frederikshavns vedkommende lægger op til, ser SF ikke anden udvej end at søge at sætte indtægterne op ved at hæve skatten, grundskylden eller dækningsafgiften. Yderligere besparelser og serviceforringelser er ingen gangbar vej for SF, fastslår SF Frederikshavn.

Bestyrelsen i SF Frederikshavn ser efter generalforsamlingen således ud: Søren Visti, formand, Aino Linkhorst, Mohammad Daneshjou, Vera Nørgaard, Kirsten Husted, Paul Rode Andersen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close