Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
19.05.2017 | Af: Kanal Frederikshavn

Skagen Chokolade har åbnet i Strandhotellet

Anders Rex fortæller iværksætterkonsulent Tanja Jørgensen om nogle af hans specialiteter i de flotte lokaler i Strandhotellet.
Kokken Anders Rex har åbnet sin egen butik og café Skagen Chokolade i de smukke lokaler i Strandhotellet i Gl. Skagen. Her kan kunderne købe håndlavede kvalitetschokolader og kage samt nyde en god kop kaffe. 

 

Solen skinner ind i de lyse lokaler på Strandhotellet, hvor der i flere af de historiske lokaler er indrettet med små borde og stole og en central disk, som nu udgør butik og café Skagen Chokolade. 39-årige Anders Rex har en fortid på blandt andet Brøndums Hotel, Ruths Hotel og senest De2Have, og han har i flere år gået med drømmen om at blive selvstændig.

- Siden efteråret har jeg arbejdet konkret med at starte en lille butik og café med fokus på de gode råvarer. Jeg har en kærlighed for chokolade, som er blevet omdrejningspunktet også i navnet. Jeg har tidligere været på et chokoladekursus ved Valrhona i Frankrig, hvor jeg opdagede, at det er en sjov ting at arbejde med, fortæller Anders Rex, der netop har afsluttet en uddannelse som chocolatier på Hotel- og Restaurationsskolen og Kold College.

Anders Rex har arbejdet op mod 80-90 timer om ugen for at blive klar til at åbne sin nye butik, som første gang holdt åbent i påsken. Hans kone, der er skagbo og uddannet tjener, er også ansat på fuld tid i virksomheden. Konceptet er håndlavede chokolader – udelukkende lavet på Valrhonachokolade – kager, brød og en god kop kaffe, som sælges i butikken. Chokoladerne kan også snart købes fra en webshop.

- Jeg har savnet et udvalg af chokolader og kager, hvor der er en større respekt for råvarerne og den gode smag. Man behøver ikke blande alt muligt og tilsætte en masse sukker. Man skal kunne smage råvarerne og have respekt for den rene smag, som jeg forsøger at ramme i mine produkter, fortæller Anders Rex, der står og rører i en rabarbersaft til en ny chokolade og en hybenmarmelade.

Samarbejde har hjulpet på vej
Placeringen i de smukke lokaler i Strandhotellet er kommet i stand gennem Ruths Hotel, der ejer hotellet, og hvor Anders Rex tidligere har arbejdet.

- Jeg har fået god hjælp fra Ruths Hotel, som er ved at renovere Strandhotellet udvendigt. Der skal males facade og terrassen udvides foran hotellet. De har blandt andet hjulpet mig med opstarten ved at give mig nogle gode forhold, hjulpet mig med at lave menukort og jeg har været med i deres nyhedsbrev. Så jeg dybt taknemmelig for deres hjælp, siger Anders Rex.

Hjælp til sin opstart har han også fået hos Erhvervshus Nord, der yder gratis rådgivning til iværksættere i kommunen. Her har han fået sparring omkring det at starte virksomhed og hans forretningsplan.

- Som iværksætter er der rigtig mange ting at tage stilling til, men man kan nemt få skyklapper på og så køre derudaf. Der har Tanja (iværksætterkonsulent, red.) været rigtig god at sparre med og til at hjælpe mig med at have fokus på de rigtige ting i processen, siger Anders Rex.

Med hjælp fra Erhvervshus Nord er Skagen Chokolade netop blevet godkendt som en nordjysk vækstiværksætter i programmet NewBizz, som giver et tilskud til rådgivning hos eksterne rådgivere, hvor Anders Rex vil have fokus på rådgivning om etableringen af en webshop, hvor man kan købe hans produkter.

- Det er kun ambitiøse iværksætter med et potentielt vækstpotentiale i forhold til medarbejdere og omsætning, som bliver godkendt til dette, så det er et flot skulderklap til Anders Rex og hans kone, som har fremlagt en spændende forretningsplan, fortæller Tanja Jørgensen, iværksætterkonsulent i Erhvervshus Nord.

Ambitioner for fremtiden

Selvom hans virksomhed er ung har Anders Rex allerede gjort sig mange tanker om udviklingen af butikken, og idéerne er mange.

- Lige nu får jeg min kaffe fra Great Coffee i Århus, men på sigt vil vi gerne rejse til Venezuela og udvælge og riste vores egne bønner. Ligesom jeg også gerne vil lave min egen chokolade fra bunden samt udvikle nogle lækre flødeis, som vi kan sælge i butikken, forklarer han. 


Lige nu er butikken åben torsdag til søndag, mens der fra højsæsonen vil være åbent alle dage på nær mandag.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder





Indlæser nyheder
Close