Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
05.08.2012 | Af: Leif Jensen

Skagen invaderet af humlebier fra hele landet

63-årige Jørgen Nielsen er blandt de mange Nimbus-entusiaster, der er samlet i Skagen. Her er han i midten og har fruen på den ene side og en kammerat på den anden side.
Ja, nu skal overskriften ikke tages bogstaveligt. For det er ikke humlebier af kød og blod, der er tale om, men derimod en bestemt slags motorcykel, der populært bliver kaldt for humlebier. Nemlig dem af mærket Nimbus, som bybilledet på Toppen af Danmark de seneste par dage har været præget af. 

Nimbussen er et dansk motorcykelmærke produceret fra 1919 til 1960 af Fisker og Nielsen, som også var dem, der stod bag støvsugeren Nilfisk. Det er Danmarks eneste serieproducerede motorcykel, og derfor er den absolut værd at bevare.

Skagen er vært for “Danmarks Nimbus Tourings årstræf”. Det er 39. gang, træffet finder sted, og fjerde gang at man står for værtsrollen heroppe nordpå. Mødestedet er på grønsværen ved siden af Hedeboskolen, og her er der samlet et sted mellem 350 og 400 ”Humlebier”, som Nimbussen populært bliver kaldt på grund af den syngende lyd, den laver.

På pladsen er der en hyggelig stemning, og der er lavet veje med navne som Oliedrypvej, Dynamovej og Navvej. Der bliver holdt sjove konkurrencer, og der er mulighed for at købe pølser og drikkelse. Gennemsnitsalderen på de mange deltagere er på den gode side af 60 år, og en af dem er Jørgen Nielsen fra byen Hovedgård nord for Horsens, og hans fascination af Nimbussen startede for alvor for omkring 14 år siden.

- Min bror har haft én, og min fars fætter har haft en, og så kom jeg til selv at køre på en, da jeg var inde ved militæret. Men så gik der mange år, indtil jeg var næsten 50, så købte jeg et gammelt lig og gjorde den i stand. Det blev så til to, og så fandt jeg Skanderborg-klubben og kom med der, fortæller Jørgen her lige inden han og alle de andre skal på fællesturen, der blandt andet byder på en tur forbi havnen, inden den slutter af på Grenen.

- Jeg har fruen med, og hun kan sidde i sidevognen, men hun vil helst sidde bagpå. Derudover har jeg en kammerat med, og han er også vild med de her motorcykler. Det er 11. gang, jeg er med til træffet, og det flytter jo år for år, så det ikke er det samme sted hver gang, fortæller Jørgen, inden han og fruen sætter sig op på deres Nimbus og sætter kursen mod havnen sammen med alle de andre Nimbus-entusiaster, der er på besøg i Skagen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Leif Jensen

FOTO: Leif Jensen

FOTO: Leif Jensen

FOTO: Leif Jensen

FOTO: Leif Jensen

FOTO: Leif Jensen

FOTO: Leif Jensen

FOTO: Leif Jensen

FOTO: Leif Jensen

FOTO: Leif Jensen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close