Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
08.10.2018 | Af: Michael Frederiksen

Skal Star Wars-episode optages på Råbjerg Mile?

Der flyves stuntmænd og Hollywood-filmfotografer ind til optagelserne.
Filmproducer Jasmin Christensen, der er født og opvokset i Gærum, søger Kultur- og Fritidsudvalget i Frederikshavn Kommune om 75.000 kroner i støtte til færdiggørelse af en ambitiøs dansk produceret StarWars pilot-episode. 

 

Der søges om midler til at færdiggøre de sidste 20 procent af filmen, som skal filmes på Råbjerg Mile og på naturlokationer i kommunen.

Selve filmprojektet har karakter af at være et af Danmarks største. Alle medarbejdere på filmen arbejder frivilligt og gratis, da intentionen er, at pilotepisoden skal pitches til Disney.

På projektet arbejder også den oscarvindende kortfilmsproducer Tivi Magnusson.

Hele setup’et omkring filmen køres professionelt, og der flyves
stuntmænd og Hollywood-filmfotografer ind. På skuespillerlisten kan nævnes alt fra blandt andre Lars Mikkelsen og tidligere Filmmaskine-deltager Shahbaz Sarwar.

Indtil videre er projektet blevet finansieret via fan-crowdfunding og sponsorer. Endvidere er projektet blevet eksponeret i blandt andet Go’ Morgen Danmark på TV2.

Ud over at kommunens skønne naturområder kan blive brugt og vist ude i verden, er der også i Jasmin Christensens henvendelse en lokal forankring. Jasmin Christensen er født og opvokset i Gærum, kender til FilmMaskinen og ser et potentiale heri. Det betyder også, at Jasmin Christensen foreslår, at elever i så stort et omgang, som det er muligt, deltager i produktionen.

Ligeledes er lyddesigner Rodney Wilkins fra Kvissel.

FilmMaskinen kommer med den anbefaling, at denne henvendelse er af unik karakter og en mulighed, der sjældent byder sig. Desuden vil udvalgte elever på Filmmaskinen få mulighed for at få berøringen og inddragelse i et professionelt filmprojekt.

Politikerne behandler ansøgningen i denne uge. Der 206.656 kroner tilbage i år i puljen for de frie midler.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close