Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.04.2012 | Af: Kanal Frederikshavn

Skippers Grill raser mod politisk afslag til spillehal

Ivan Hansen (t.h.) overvejer at pudse en advokat på Frederikshavn Kommune.
"Frederikshavn Kommune er gammeldags og snæversynet". Det er reaktionen fra Ivan Hansen, medindehaver af Skippers Grill i Søndergade i Frederikshavn, efter at Plan- og Miljøudvalget i denne uge har vendt tommelfingeren nedad til en ansøning om at lave en spillehal i Skippers Grill.

 

Ivan Hansen siger til Kanal Frederikshavn, at han overvejer at sende sagen videre til en advokat, fordi to myndigheder allerede har sagt ok til ønsket om en spillehal. Han er i tvivl om, hvorvidt Frederikshavn Kommune har hjemmel til at afvise ansøgningen på denne måde.

I dag har Skippers Grill tre spillemaskiner og betaler en afgift på 10 procent. Har man mere end tre spillemaskiner, er der tale om en spillehal, og så kan denne afgift i stedet for blive udbetalt som tilskud til lokale foreninger.

Skippers Grill skal ikke udvides. Der er plads til yderligere seks spillemaskiner i de nuværende lokaler, således at det bliver en spillehal med ni maskiner.

- Med de tre maskiner, vi har i dag, svarer det til, at vi ville kunne skænke omkring 75.000 kroner til foreningslivet, og det tal vil helt sikkert blive en del større, hvis vi får ni spillemaskiner, mener Ivan Hansen.

Han har allerede fået grønt lys af Spillemyndigheden og Politiet til udvidelsen fra tre til ni spillemaskiner, så Skippers Grill får status som spillehal. Ifølge Ivan Hansen vil det være til glæde for både erhvervs- og foreningslivet. Men politikerne i Plan- og Miljøudvalget siger nej. De vil udarbejde en ny lokalplan for området, som umuliggør ønsket om en spillehal i Skippers Grill.

- Vi har for flere år siden vedtaget politisk, at spillehaller skal ligge i det såkaldte centerområde, og det gør denne adresse i Søndergade ikke. Vi har en klar holdning om at begrænse antallet af spillehaller, forklarer John Christensen (V), formand for Plan- og Miljøudvalget.

Han erkender dog, at ansøgningen fra Skippers Grill giver anledning til, at reglerne i Frederikshavn Kommune i løbet af 1-2 år bør revurderes.

- Spillemulighederne er store på nettet, og her var det måske bedre, hvis vi kunne beholde nogle af pengene lokalt, siger John Christensen.

Ivan Hansen forstår slet ikke politikerne i Frederikshavn Kommune.

- Der er ingen problemer med at få tilladelser af denne karakter i Brønderslev og Aalborg. Med de mange nye spilletilbud på nettet er det altså gak-gak i hovedet, at reglerne i Frederikshavn Kommune ikke straks bliver lavet om. Vil de lokale politikere ikke støtte erhvervs- og foreningslivet?, spørger Ivan Hansen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close