Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.06.2019 | Af: Michael Frederiksen

Skuffet Henrik Buchhave overvejer politisk fremtid

Henrik Buchhave (V): - Jeg bliver nødt til at finde ud af, hvorfor opbakningen ikke var større i min egen kreds.
Folketingskandidat Henrik Buchhave (V) er skuffet over antallet af personlige stemmer i Frederikshavn-kredsen, hvor han var opstillet.

 

1.142 satte kryds ud for Henrik Buchhave i Frederikshavn-kredsen. Til sammenligning fik Karsten Lauritzen 2.039 stemmer, mens Preben Bang Henriksen havde opbakning fra 1.891 vælgere i landets nordligste kreds.

- Jeg har fået for få stemmer i min egen kreds. 1.142 stemmer er alt for lidt, når man tænker på, at Venstre fik næsten 10.000 stemmer i Frederikshavn-kredsen, siger en ærlig Henrik Buchhave.

Han overvejer nu sin landspolitiske fremtid efter onsdagens folketingsvalg, hvor han i alt fik godt 1.800 stemmer i Nordjylland.

- Jeg er ikke flov over mig selv, for jeg mener ikke, at valget er en katastrofe, men jeg bliver nødt til at finde ud af, hvorfor opbakningen ikke var større i min egen kreds. Jeg vil ikke stå i vejen, hvis der er en kandidat, som er mere rigtig, og jeg bliver jo også ældre, siger Henrik Buchhave.

Synsinpektøren i Frederikshavn Boligforening, som bor i Østervrå, er 57 år. Dermed vil han være 61 år, hvis næste folketingsperiode også går tiden ud.

Han erkender, at folketingsmedlemmerne Karsten Lauritzen og Preben Bang Henriksen var hårde at være oppe mod. Dertil kommer de tre unge Venstre-kvinder Marie Bjerre, Anne Honoré Østergaard og Maja Torp.

Anne Honoré Østergaard fik 1.614 stemmer i Mariagerfjord-kredsen, hvor hun er opstillet. Det var næsten lige så mange, som Karsten Lauritzen og Preben Bang Henriksen fik tilsammen.

Endnu mere markant var det i Himmerland-kredsen, hvor Marie Bjerre kunne juble over 4.542 personlige stemmer på sin hjemmebane - næsten 600 mere end det samlede stemmetal for Lauritzen og Bang Henriksen.

- I valgkampen har det været nævnt mange gange, at der skulle flere folk ind med erhvervserfaring og færre akademikere. Vælgerne stemte bare anderledes, konstaterer Henrik Buchhave.

Han er medlem af regionsrådet, og med det forventede regeringsskifte ser regionerne ud til at overleve.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close