Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
23.04.2017 | Af: Johan Rasmussen

Slut med De Fem Nye: Målgruppen svigter

Efter i alt 20 koncerter fordelt over fire sæsoner af De Fem Nye, var denne koncert den absolut sidste af sin slags med upcoming musik i Frederikshavn.

 

Med to jazzede bands fra Aarhus har FREMWERK og Det Musiske Hus lagt kimen til en god aften. Desværre for det frederikshavnske publikum er disse koncerter ikke at finde i kalenderen til efteråret, sådan som de tidligere ville have været. Aftenens fremmødte publikum tæller da også flere end det publikum, som tidligere har gæster De Fem Nye.

Sekstetten ØST starter aftenens koncert med dansksproget rap. Forsangeren Østen Christoffersen fremfører henover bandets lettere utraditionelle udlægning af jazz tekster om kærlighed, druk og dagen derpå. Selvom bandets rytme og synth trækker på stærke hip hop referencer, udmærker bandet sig også inden for jazzen, specielt med hjælp fra deres talentfulde trompetist.

Det fremmødte publikum virker oprigtigt begejstret for den dygtige sekstet, der formår at få utallige af de fremmødte til at stimle sammen foran scenen og danse til musikken. ØST har ikke før optrådt i Frederikshavn, men afviser ikke at ville vende tilbage for at spille i Maskinhallen igen. Efter koncerten roser ØST da også det fremmødte publikum for både deres energi og dansetalent.

Efter en kort pause går Total Hip Replacement på scenen, der ligesom ØST er rejst fra Aarhus for at spille i Frederikshavn. Bandets fem medlemmer spiller en kombination af jazz og reggae, mens publikum fortsætter deres begejstring. Noget, bandet også tydeligt noterer sig, da energien på scenen heller ingen ende vil tage. Den kække kombination af jazz og reggae kommer rigtig til sin ret, da forsanger Victor Husbond forlader scenen og blander sig med det dansende publikum, alt imens han udfører en imponerende solo på sin trækbasun.

Ud af de omkring 100 koncerter, Total Hip Replacement har spillet i Danmark, har ingen endnu bragt bandet til Frederikshavn, men derimod til særegne spillesteder som Ghana og Tanzania, hvor turen også er gået forbi den danske højskole i Zanzibar. Små festivaler, privatfester eller koncerter som De Fem Nye har været rammen for deres tidligere koncerter.

Begge bands er at finde på YouTube, mens Total Hip Replacement også er på Soundcloud med deres EP ”A New Generation”.

Koncertkonceptet De Fem Nye slutter efter to sæsoner med i alt 20 koncerter, men Det Musiske Hus og FREMWERK arbejder på andre projekter, som skal tilgodese koncertpublikum og kulturinteresserede unge i Frederikshavn.

- FREMWERK er skabt for at lave noget unge kan lide og har lyst til at engagere sig i, men hele konceptet med at præsentere ny, upcoming musik i Frederikshavn var bare ikke, hvad folk ville have, så nu vil vi høre fra de unge, hvad de faktisk vil have til at ske. Vi er en flok kompetente mennesker med kontakter i hele landet, så der er virkelig mange muligheder, udtaler Frede Brændstrup fra FREMWERK.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Johan Rasmussen

FOTO: Johan Rasmussen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close