Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
26.06.2012 | Af: Kanal Frederikshavn

Smiley'er og SMS'er er et godt våben mod pjækkeri

Smiley'er og SMS'er er et godt våben mod pjækkeri. Det viser projektet "Positivt Fremmøde", der siden marts har kørt på fire skoler i Frederikshavn Kommune. 

- Det har især en effekt på, at eleverne møder til tiden, fortæller projektleder Pernille Høeg fra Frederikshavn Kommune til DR Nordjylland.

Skolerne har fået et specielt skema, hvor lærerne plotter smiley'er ind ud for hver elev. Smiley'erne får farve som ved et trafiklys efter mængden af fravær. Grøn smiley, hvis eleven møder til tiden. Gul smiley, hvis eleven kommer et par minutter for sent. Og går eleven glip af for mange minutter eller bliver væk, får eleven en rød smiley.

Samtidig modtager forældrene en SMS, så snart barnet er forsinket. Hver uge slutter med, at forældrene modtager en mail med smileyskemaet, og det har vist sig at virke.

- Dem, der før kom lidt baldrende ind til time, kommer til tiden nu. For ingen af dem ønsker at få en gul smiley i den mail, der skal hjem til forældrene om fredagen, siger Pernille Høeg til P4.

Projektet blev primært sat i verden for at fokusere på elever, der blev væk fra hele timer, og som mistrivedes i et bestemt fag.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close