Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
06.11.2010 | Af: Kanal Frederikshavn

Søndag kan du få en prøvetur i havets Formel 1

De fire frederikshavnere deltog tidligere på året i VM i Estlands hovedstad, Tallinn.
Søndag formiddag er der i Frederikshavn Sejlklub mulighed for at kigge nærmere på og måske få en sejltur i havets Formel 1. Det er frederikshaverteamet Melges.dk, som arrangerer prøvesejlads.

 

Melges.dk består af sejlerkammeraterne Kris Houmann, Søren Braad Steen, Rasmus Møller Damsgaard og Rasmus Melsen, som altid har konkurreret på vandet i diverse jolleklasser siden starten af 1990'erne.

Jollekarrieren er for alles vedkommende imidlertid lagt på hylden i de seneste år. Men lysten til saltvand i ansigtet og de store kapsejladser er der stadig. Derfor blev de enige om, efter flere års overvejelser, at starte et seriøst sejlsportsprojekt i en Melges 24 – havets Formel 1!

Det er langt fra første gang, at de fire sejlere deltager i et sejlsportsprojekt, men det er første gang, at alle er samlet på samme båd.

Alle fire sejlere har fået deres sejlsportsopvækst i Frederikshavn Sejlklub og har gennem tiden deltaget i talrige internationale mesterskaber, bl.a. EM og VM i Europajolle, Laser, X-35 og H.

Den 7,5 meter lange étskrogs båd vejer kun 750 kg. Båden er meget imponerende og hurtig. Oplevelsen ligner på mange måde noget, man ellers kun ser i flerskrogs både. Hastighedsrekorden er uofficielt sat til 28 knob, og der sejles med jævne mellemrum kapsejlads med 20 knob.

Bådtypen er ny, men hastigt voksende på verdensplan. I Danmark findes der endnu kun seks både, hvoraf de to har base i Frederikshavn Sejlklub. Begge deltager i søndagens arrangement.

Kilde: www.melges.dk

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

27-07 - Melges.dk fra Fr.havn ligger nr. 34...

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close