Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
08.09.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Søndergaard matchvinder i målfattig sæsonpremiere

Thomas Søndergaard scorede kampens eneste mål. Foto: DIU
Frederikshavn White Hawks åbnede sæsonen med en sejr på 1-0 over Rødovre Mighty Bulls. Det skete efter en trist og kedelig søndags-affære i Nordjyske Bank Arena. Kampens enlige mål faldt midt i anden periode, da Thomas Søndergaard scorede, assisteret af Gorm Topholt og Mads Larsen.

 

Mikkel Bertelsen lagde ud med kampens største chance efter fem minutters spil. Få minutter senere var det Dane Fox, der misbrugte på et helt åbent mål efter en fornem baghåndpasning fra Søren Nielsen, der spillede Fox helt fri ved stolpen - misbrugte chancer var generelt billedet af høgenes indsats i dagens opgør.

Første powerplay faldt også til hjemmeholdet knap midtvejs

Her blev pucken spillet rundt i samtlige to minutter, men alt for få afslutninger, gjorde det ufarligt, og de store muligheder udeblev.

Med syv minutter igen måtte Anders Eriksson tage plads i straffeboksen efter en hooking. Det blev fulgt op af en udvisning for seks mand på isen, og Rødovre fik dermed chancen i 5 imod 3 i et halvt minut.

Høgene overlevede flot undertallet og fik lagt det bedste pres til sidst. Perioden endte dog målløs efter en skudstatstik på 7-4.

Anden periode var kun et minut gammel, da Søren Nielsen brændte på et helt frit mål. Nielsen havde selv taget turen rundt om nettet og snydt keeper og forsvar, men det sidste held manglede for WH's nye danske forward.

Også Dane Fox misbrugte på ny, da han senere blev spillet helt fri i slottet af Mathias Mølgaard.

Rodet spil og et par store Rødovre-chancer midtvejs bød første halvdel af perioden også på, inden sæsonsen første scoring faldt i Nordjyske Bank Arene.

Gorm Topholt spillede flot Thomas Søndergaard fri, som styrede pucken i mål med ni minutter igen.

To minutter senere viste Aleksandr Bumagin gode aktioner bag mål og spillede Radim Pirutek fri til en stor chance foran mål. Det bedste man så til en meget anonym Bumagin i dagens opgør.

En dobbelt udvisning til Rødovre på en hårdt kæmpende Dane Fox gav et 5 imod 3 i powerplay i to minutter til høgene kort før pausen.

Hjemmeholdet fik hurtig stillet op og sendte en hård afslutning på mål. Den kastede gæsternes Kim Johansson sig ned i, og det gjorde av. Svenskeren rejste sig dog hurtig og kæmpede videre - hårdt ramt. Med kun "2,5 mand" på isen, var Rødovre i problemet, men høgene overtalsspil gik alt for langsomt i den situation.

Muligheden blev dermed misbrugt, og anden periode endte uden yderligere scoringer. 1-0 til høgene efter en skudstatstik på 19-8.

Fem minutter inde i tredje periode blev et nyt WH-powerplay misbrugt. Det var til trods for store chancer til Dane Fox og Mathias Mølgaard.

Halvejs var det gæsterne, der var særdeles tæt på, da pucken lå på stregen bag Galansky. Det fik straks Jari Pasanen til at tage en timeout - på det tidspunkt var spillet både rodet og usammenhængende.

Meget lidt hjalp det, og Galansky måtte hive to kæmpe redninger frem i den sidste halvdel. Først på en 2 imod 1 situation og kort efter på en afslutning helt tæt foran mål.

I modsatte ende var Mathias Mølgaard på ny tæt på med fire minutter igen - godt spillet frem af Gorm Topholt. Uden tvivl  dagens bedste kæde hos hjemmeholdet.

Rødovre forsøgte med målmanden ude i det sidste minut, uden det gav pote - og for at slå en tyk streg under høgenes knap så prangende indsats brændte Anders Eriksson på det helt tomme mål få sekunder før tid.

De tre point blev dog sikret med nød og næppe, og Gorm Topholt blev kåret til Man of the Match i Nordjyske Bank Arena. Det skete i hård konkurrence med Tadeas Galansky i målet, som specielt i slutfasen var den store redningsmand. Det samme gjaldt gæsterne nye målmand, Matt O'Connor, som også havde stor indvirking på, at hjemmeholdet aldrig fik rigtig hul på bylden.

Fredag aften står endnu et sjællandsk hold på menuen, når høgene, i deres anden sæsonkamp, gæster Herlev Eagles. De indledte deres sæson i fredags med et 4-1 nedelag til Aalborg Pirates og har på tirsdag besøg af Esbjerg.

 

BillederTilføj billede


FOTO: DIU

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close