Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
09.09.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Søs Marie Serup: Om stærke kvinder på borgen

Søs Marie Serup kan opleves på Frederikshavn Bibliotek i et spændende foredrag om 40 års politisk historie og 40 års kvindeliv i dansk politik.
Søs Marie Serup har en fortid som pressechef for Venstre og som særlig rådgiver for Lars Løkke Rasmussen. Op gennem 00’erne har hun haft sin daglige gang på Christiansborg blandt danske toppolitikere.

 

I kraft af det har hun set bagsiden af den medalje, som særligt kvindelige politikere bærer rundt på.

Interessen for kvinderne, der gennem tiden har indtaget den politiske scene, er blevet til bogen "Da kvinder tog magten", og tirsdag 17. september kl. 19.30 indtager Søs Marie Serup scenen på Frederikshavn Bibliotek i et spændende foredrag om 40 års politisk historie og 40 års kvindeliv i dansk politik.

Ritt Bjerregaard, Britta Schall Holberg, Grethe Fenger Møller, Lone Dybkjær, Marianne Jelved, Jytte Hilden, Mimi Jakobsen og Pia Kjærsgaard var de første kvinder på en perlerække af samfundets tungeste poster.

Disse stærke kvinders historier fortæller Danmarks udvikling fra dengang i 70’erne, hvor mændene sad eksklusivt på magten, til 00’erne, hvor kvindelige partiledere snarere er reglen end undtagelsen.

Foredraget tager udgangspunkt i de otte kvinders fortælling om liv med magt: Rørende, inspirerende og ærlige historier om alt fra atomkraft til lukkelov. Om kravet om at se pæn ud og tie stille, om badekar-notater, Carmen Curlers, pigeklubber og fru Mortensens stamtræ, kvindefester, og om kærlighed, familieliv og venskaber.

Billetter til foredraget koster 100 kroner og kan købes her.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close