Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
18.05.2017 | Af: Kanal Frederikshavn

Sognefogedgården søger billeder og fortællinger

Hjørringvej 162, hvor Lilly og Ernst Mølgaard boede i 1969. Her fejrer de deres sølvbryllup 10. marts 1969. Huset er i dag raget ned, og Peugeot ejer grunden. Lilly og Ernst kom også meget på Sognefogedgården, og i dag arbejder deres barnebarn Henning på
Det lille autentiske museum Sognefogedgården, som ligger mellem industri og parcelhuse i Frederikshavn Vestby, skal i år have en sommerudstilling samt byrundvisning om "De glemte landsbyer Østre og Vestre Flade".

 

- Folk kalder os folkets museum, fordi vi er helt nede på jorden og kun drevet af frivillige med stor interesse for lokalhistorien, fortæller formand for Sognefogedgårdens Venner, Anette Jørgensen.

- Vi har hvert år en sommerudstilling, og i år vil vi fortælle om den udvikling, som er sket i området, fra hvor der var flere gårde og møller, til der i dag er mange forretninger og virksomheder. Derfor søger vi folk, som ligger inde med billeder og fortællinger, som kan være med til at vise områdets udvikling, siger Anette Jørgensen.

Der er allerede lidt som har henvendt sig, men museet vil gerne have flere billeder og fortællinger. Udstillingen vil dreje sig om området fra FfI's fodboldbaner, Hjørringvej og ned til Nørregade, Vestergade nord, Skelvej. Området omkring Abilgårdkirken, Randersgade, Abilgårdskolen med videre.

Det kan være billeder af almindelige huse og billeder af forretninger og virksomheder. Hvordan var det at være barn? Hvad lavede man? Er der nogle sjove fortællinger?

- Ja, alt har interesse. Det er folkets museum, så er det også folkets historie, vi skal fortælle. Vi har også flere virksomheder i området, som har skrevet lidt om dem selv, blandt andet Salon Sortkær og KiDS Coolshop. Vi har et samarbejde med formanden for Den selvejende Institution Sognefogedgården, arkivar Erik Christensen, Stadsarkivet og Henning Jensen, men der ligger sikkert også nogle historier og billeder derude, som ikke er fortalt og vist, og det er dem vi gerne vil have, fortæller Anette Jørgensen.

Man kan kontakte museet Sognefogedgården, Anette Jørgensen på 60 19 04 89 eller mail.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Anette Jørgensen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close