Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
03.08.2020 | Af: DEBAT-INDLÆG

Solcelleanlæg: Vi føler, at det grønne tages fra os

Hanne og Carsten Jakobsen samt Helle og Arne Larsen - naboer til området ved Havens Skov - har skrevet dette indlæg: Når man kommer kørende på Havensvej, er der i dag marker med god landbrugsjord på begge sider. Der er åbne marker, skov og endda en sø - samt et rigt dyreliv.

 

Såfremt det foreslåede solcelleanlæg langs Havensvej bliver en realitet, vil dette snart være slut. Du vil få en brat opvågning. Efter at have passeret søen ved Havens Skov fra Hørbysiden vil det gode landbrugsjord være "beplantet" med solceller i op til tre meters højde på begge sider af vejen.

Eftersom jordstykkerne på store dele af de 82 hektar er kuperet, vil det være meget vanskeligt (læs umuligt) at få det til at falde i med landskabet. Det kan selv høj beplantning ikke ændre på.

Forestil jer solceller som skæve tænder i landskabet. Er det sådan, at vi ønsker vores område? Og er det sådan, at Frederikshavn Kommune ønsker området vist frem til de turister, som vi også gerne vil have til vores område?

Havensvej er et af de tre foreslåede projekter i området Præstbro-Dybvad-Hørby. som er i offentlig høring frem til 28. august. Skulle et eller flere af dem blive en realitet, vil det også blive med en udvidelse af transformerstationen i Badskær til følge - en udvidelse, som vil betyde store gener for det lille lokalsamfund omkring transformerstationen.

Hvad vil der ske med solcelleparken den dag, hvor man har fået en bedre idé til at producere strøm? Landmanden har jo solgt sin jord til en udenlandsk producent af solcelleparken. Mon de rydder op? Eller skal kommunen?

Bør det i det hele taget være den enkelte landmands rentabilitetsberegninger og sted i livet, som kan afgøre, hvad der skal ske med hans jord uden tanke for området?

Det kaldes grøn energi, men vi føler snarere, at det grønne tages fra os.

Lad det være en opfordring til alle at læse med på Frederikshavn Kommunes hjemmeside under høringer.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Helle Brinkmann Larsen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close