Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
29.05.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Solcellepark ved Vesterø med støtte fra Tyskland

- Solcelle-teknologien har udviklet sig meget gennem de seneste år og er nu væsentligt billigere i Danmark end strøm fra kul, olie og biomasse, siger Knud Erik Andersen, administrerende direktør i European Energy.
Læsø har fået en solcellepark med støtte fra Tyskland, skriver Ingeniøren på ing.dk.

 

Det danskejede selskab European Energy - med hovedkvarter i Gladsaxe - har de seneste uger nettilsluttet otte solcelleparker. Den sidste var i fredags ved Hundetudevej mellem Vesterø og Byrum på Læsø med en kapacitet på 10 MW.

Fem af parkerne (5 x 10 MW), inklusive den på Læsø, er bygget med tysk støtte. Det vil sige, at de tyske skatteydere i princippet betaler forskellen på spotprisen og tariffen for strøm til danske forbrugere.

Forklaringen er, at Danmark og Tyskland i juli 2016 fik en samarbejdsaftale om "gensidig åbning af solcelleudbud".

Det vil sige, at solcelleprojekter i Tyskland kan deltage i den åbne del af det danske udbud i konkurrence med solcelleprojekter i Danmark, mens solcelleprojekter i Danmark tilsvarende kan deltage i det åbne tyske udbud.

European Energys solcelleprojekter vandt dengang hele det tyske udbud på 50 MW.

- Det har været en fornøjelse at se, hvordan vores hold har arbejdet koncentreret med at nettilslutte parkerne. Alle parkerne er nu tilsluttet el-nettet og leverer grøn strøm til mere end 24.000 danske husstande, siger Knud Erik Andersen, administrerende direktør i European Energy, i en pressemeddelelse.

- Solcelle-teknologien har udviklet sig meget gennem de seneste år og er nu væsentligt billigere i Danmark end strøm fra kul, olie og biomasse. Solceller er, ligesom vindmøller, ren energiproduktion uden CO2-udledning. Sol og vind leverer i dag den billigste energi, påpeger Knud Erik Andersen. 

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close