Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
24.06.2022 | Af: Michael Frederiksen

Solrig Sankt Hans-aften trak mange mennesker

Spar Nord Fonden var i gavehumør i forbindelse med Sankt Hans-fejringen på Bratten Strand. Jens Jørgen Calundan, formand for Spar Nord Bankråd i Nord, forærede foreningen Glade Venner af Bratten 70.619 kroner til indkøb af en ny handicapgynge.

 

- Vi har tidligere haft en handicapgynge, men den er ødelagt af voksne mænd, der desværre bruger den som luftgynge. Nu kan vi få en ny. Det er vi meget glade for, siger formand Lars Frost.

Fremmødet til Sankt Hans-arrangementet i Bratten var stort. Det samme var tilfældet flere andre steder torsdag aften, hvor Kanal Frederikshavn havde "reportere" ude.

Særligt på Palmestranden i Frederikshavn var der mange mennesker. Aflysningen af Sankt Hans på Knivholt smittede tydeligvis positivt af på fremmødet på Palmestranden, hvor direktør Mikkel Seedorff Sørensen, Frederikshavn Havn. var båltaler.

Han bemærkede, at man i Middelalderen brændte trolde og hekse på bålet. Ofte var der tale om mennesker, der så anderledes ud eller havde specielle evner. Når disse ikke kunne forklares, måtte man være omsluttet af trolddom med risiko for at ende på Sankt Hans-bålet.

Havnedirektøren erkendte, at han måske havde været i farezonen for at blive sendt til Bloksbjerg i takt med Frederikshavn Havns kraftige vokseværk de senere år, hvis vi havde levet i Middelalderen nu.

- Jeg er sikker på, at der i perioder har været folk, som ønskede os op på bålet, men i dag ser vi resultatet med galskaben. Siden havneudvidelsen i 2019 er der kommet 22 nye virksomheder på havnen, og der er skabt 360 nye arbejdspladser, sagde Mikkel Seedorff Sørensen.

Anne Møller leverede den musikalske underholdning på Palmestranden.

Ved Gjersholt Sø i Østervrå var Anne Linnet på plads i de idylliske omgivelser. Også her var der mange folk, og de oplevede en verdenspremiere, idet Anne Linnet for første gang fremførte sangen "Vi Er Børn Af Vores Tid".

- Vi havde en forrygende aften, og det var endnu engang helt vidunderligt vejr. Vi talte 1020 gæster, og hertil kommer cirka 50 hjælpere (De Grønne Spejdere, Østervrå Borgerforening og ØVIs Venner), siger arrangør Lone Haugaard.

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek holdt en skarp båltale om fællesskaber og det vigtige i at mødes på tværs af uddannelse og herkomst.

- Rasmus (Lone Haugaards mand, red.) og jeg er så glade og rørte over den folkefest, som arrangementet næsten har udviklet sig til, udtaler Lone Haugaard.

Frederikshavn Marina kunne også glæde sig over et flot fremmøde i det dejlige sommervejr.

Sankt Hans-festen på Sønderstrand i Skagen var vanen det helt store tilløbsstykke, og interessen blev kun større af, at Prinsesse Marie var båltaler.

- Mange tak for invitationen til at holde årets båltale i Skagen. Det var, for nu at sige det lidt jysk, et godt tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til, indledte Prinsesse Marie.

Herefter fortsatte hun ifølge TV2 Nord med at tale om danske traditioner:

- Siden jeg kom til Danmark, har den danske fejring af midsommer været en af mine yndlingstraditioner. Det er første gang, jeg er med i Skagen. Jeg må sige, at aftenen lever op til sit gode rygte, sagde Prinsesse Marie.

 

BillederTilføj billede


FOTO: TV2 Nord

FOTO: TV2 Nord

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close