Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
17.05.2017 | Af: Kanal Frederikshavn

Spændende foredrag med scleroseramt forfatter

Der var pænt fremmøde i De Frivilliges Hus tirsdag aften, hvor der var besøg af foredragsholder Rikke Hedehus.

 

Rikke Hedehus tror på, at et stærkt mindset – vores tilgang til livet – er afgørende for, hvordan vi kan mobilisere flere personlige ressourcer, og for hvordan vi handler og vælger.

Hun fortalte meget spændende og inspirerende om at arbejde med krop og følelser og ikke mindst tanker.

Publikum fik fortællingen om alle hendes forskellige hatte, og hvad de hver især betyder for hende. Der blev givet "rollator-gang-trick", og hvordan man sætter sig mål og omsætter dem til glæde.

Der blev givet gode fif til, hvordan man kan tackle vrede og frygt samt glæde og sorg, og om hvordan man arbejder positivt med sine følelser. 

"Pytkassen" med indhold blev præsenteret, og der blev givet gode råd. "Tanke-tasken" blev også præsenteret, og om hvordan glæde og det at være glad kan betyde meget.

Afslutningsvis fortalte Rikke Hedehus om tilblivelsen af sin bog "FIND GLÆDEN", og der blev læst højt fra flere af kapitlerne.

Bogen betegner Rikke Hedehus som en selvhjælpsbog til at lade sig inspirere. Bogen er en beretning om at leve med sclerose og om at vælge og insistere på et mindset, der fokuserer på livskvalitet frem for sygdom.

I bogen er der hjælp til alle, der af og til føler, at livet er svært. Vi skal ikke se tilbage, med se fremad.

- En aften, der for alle de fremmødte blev en "øjenåbner", selvom publikum alle kortvarigt blev bedt om at lukke vores øjne. De fremmødte fik inspiration til nye valg, selvom man har en invaliderende sygdom. En fantastisk aften med stor spørgelyst blev afsluttet med stående klapsalver, fortæller Lenette Hein, formand for Scleroseforeningen i Frederikshavn.

Næste arrangement i den lokale Scleroseforening er lørdag 17. juni, hvor der er fordedrag af Louise Bach, som bor i Skagen. Hun har sclerose, men det hindrer hende ikke i at køre på en specialbygget motorcykel.

Foredraget forgår i De Frivilliges Hus i Frederikshavn kl. 13.00.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close