Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.11.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Spar Nord præsenterer historisk flot regnskab

Direktør Morten Kock, Spar Nord Bankområde Nord: - Med et resultat som dette kan vi godt tillade os at være tilfredse.
Sammen med resten af Spar Nord har Spar Nord Frederikshavn opnået et resultat på 849 millioner kroner efter skat i årets tre første kvartaler. 

 

Resultatet er det bedste i bankens historie for perioden. Samtidig placerer Spar Nord sig i top i en række nye image- og tilfredshedsundersøgelser, hvor privat- og erhvervskunder vurderer danske banker.

Af det netop offentliggjorte regnskab fra Spar Nord fremgår det, at banken i perioden fra 1. januar til 30. september 2018 har opnået et resultat på 849 millioner kroner efter skat svarende til en egenkapitalforrentning på 13,5 procent. Dermed blev resultatet for de første tre kvartaler det bedste i bankens historie for den periode.

Resultatet trækkes blandt andet op i tredje kvartal af en stigende efterspørgsel efter udlån, og der er ifølge direktør Morten Kock, Spar Nord Bankområde Nord, samlet set tale om et meget tilfredsstillende resultat:

- Med et resultat som dette kan vi godt tillade os at være tilfredse. Særligt positivt er det at se den fortsatte fremgang i samfundsøkonomien, der blandt andet kommer til udtryk i form af en stigende efterspørgsel på bank-, leasing- og realkreditudlån blandt vores kunder, siger Morten Kock.

Spar Nords bank- og leasingudlån er ved udgangen af tredje kvartal således vokset til 39,2 milliarder kroner svarende til en vækst på fem procent siden nytår, mens realkreditudlånet er vokset til 80,4 milliarder kroner svarende til en vækst på fire procent. Samtidig er bankens nedskrivninger ved udgangen af tredje kvartal på 67 millioner kroner, hvor årsagen hovedsageligt fortsat skal findes i udfordringerne i landbruget.

I den seneste tid har Spar Nord placeret sig i toppen i en række image- og tilfredshedsanalyser, hvor privat- og erhvervskunder har vurderet de danske banker. Blandt andet er Spar Nord ifølge Aalund Research den af de seks største banker, der har de mest tilfredse erhvervskunder i SMV-segmentet. Og ifølge Wilkes finansimage-analyse har Spar Nord det bedste image i tre af landets regioner og indtager en samlet tredjeplads på landsplan.

- Resultatet ser jeg som et udtryk for, at vores arbejde med at levere personlig og nærværende rådgivning opleves som værdiskabende blandt vores kunder, og at vi derfor er godt på vej med vores strategi. At vi samtidig topper på parametre som rådgivning, økonomi og troværdighed er helt bestemt noget, vi godt kan glæde os over, siger Morten Kock.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close