Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.05.2012 | Af: Kanal Frederikshavn

Stærkt samarbejde og arbejdsglæde i kommunen

Frederikshavn Kommune har netop offentliggjort sin nye trivselsundersøgelse, og det er tydeligt, at der er en stærk samarbejdskultur og en stor arbejdsglæde blandt medarbejderne. 

78 procent af medarbejderne har svaret på trivselsundersøgelsen, og det er en flot fremgang på 25 procentpoint i forhold til seneste trivselsundersøgelse i 2008.

Hver fjerde medarbejder kan karakteriseres som en ildsjæl, og det er et gennemgående træk, at langt de fleste medarbejder har et stort ønske om fortsat at arbejde i Frederikshavn Kommune. Samtidig anbefaler de gerne andre at søge job i kommunen.

- Jeg bliver utrolig glad, når jeg ser det flotte resultar. Det har stor betydning for mig, at medarbejderen har en stor grad af arbejdsglæde, og de samtidig vurderer, at det faglige og sociale samarbejde fungerer rigtigt godt. I undersøgelsen bliver vi sammenlignet med et gennemsnit over landets øvrige kommuner, og her får vi virkelig en flot vurdering fra medarbejderne. Jeg ved godt, at undersøgelsen afspejler forskelle mellem de enkelte arbejdspladser, og derfor vil vi aktivt bruge undersøgelsen på kommunens arbejdspladser. For mig er det vigtigt, at vi bruger trivselsundersøgelsen til at fastholde den høje trivsel og samtidig gør en aktiv indsats for at udbygge trivslen, der hvor der er behov for dette, pointerer borgmster Lars Møller.

Siden senste trivselsundersøgelse har kommunen haft ekstra fokus på ledelse.

- Det er derfor dejligt at se, at vores indsats har haft effekt, siger kommunaldirektør Jane Wiis, der glæder sig over, at 57 procent af medarbejderne vurderer lederne som enten helstøbte eller balancerede ledere.

- På landsplan er dette tal kun 42 procent. På landsplan mener 21 procent af de kommunalt ansatte, at de har en svag leder. Hos os er det kun 15 procent, der har denne opfattelse, noterer Jane Wiis.

Det er Frederikshavn Kommunes øverste samarbejdsorgan, HovedMED, der står bag undersøgelsen. Netop dette betyder meget for HovedMEDs næstformænd, Susanne W. Eliasen og Einar Rohde:

- Det en enorm styrke, at medarbejderne har en klar stemme ind i udviklingen af de handlinger, der skal sættes i værk på de enkelte arbejdspladser. På den måde sikrer vi, at det bliver et fælles projekt, som både ledere og medarbejdere tager ansvar for. I en tid, hvor forandringer er et vilkår for de fleste, er det vigtigt, at der hele tiden er fokus på medarbejdernes trivsel.

Det er analysefirmaet Ennova, der har gennemført trivselsundersøgelsen for Frederikshavn Kommune.

Se kommunens samlede resultat på www.frederikshavn.dk.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Eframe.dk

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close