Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
08.01.2019 | Af: Michael Frederiksen

Stena Saga slukker sine hjælpemotorer i Oslo

Byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg, Oslo Kommune, er begejstret og glad for nuludslippet under ind- og udsejling.
Når Stena Saga ankommer til Oslo, slukker den 38 år gamle færge fremover sine hjælpemotorer og bliver koblet på landstrøm, der er produceret via vandkraft.

 

Det skete første gang her til morgen, da Stena Saga ankom fra Frederikshavn.

I næste måned gør DFDS-færgen Pearl Seaways det samme, og i januar 2020 kommer turen til Crown Seaways. Dermed vil alle tre "dansker-færger" være koblet til landstrøm på Vippetangen.

Det vil reducere det årlige CO2-udslip med 2.300 ton, hvilket svarer til CO2-udslippet fra 1300 biler. Færgerne skal årligt bruge lige så meget strøm som cirka 400 boliger.

Allerede i 2011-2012 blev to færger fra Color Line koblet på landstrøm på Filipstadkajen. Det har ført til mærkbare forbedringer, når det gælder luftforurening i området.

Byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg, Oslo Kommune, er begejstret og glad for nuludslippet under ind- og udsejling. Hun siger til TU, at målet er, at Oslo på bare 11 år bliver verdens første nuludslipsby.

- Det er et ambitiøst mål, men det er faktisk også det ambitionsniveau, vi trænger til i Norge, hvis vi skal nå Paris-aftalens mål, siger Lan Marie Berg til TU.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close