Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
05.08.2012 | Af: Leif Jensen

Stig Rossen hyldede Bamse på smukkeste vis

Stig Rossen giver Flemming Bamse Jørgensen ret - udsigten fra scenen i Søparken er Danmarks smukkeste udsigt fra en scenekant.
Solen skinner - røde kinder, sang Stig Rossen på scenen som et af de første numre, mens han og Vennerne stod og sang sangene fra det store bagkatalog fra saglige Flemming ”Bamse” Jørgensen. Vi er til Dybvad Open Air og grønsværen i Søparken er fyldt med glade mennesker, der alle er klar til at synge og skråle med. Solens stråler glimtede flot i vandet, og det var lige før, man kunne ane, at Bamse sad der på søen i sin lille båd, der gynger, mens han og de øvrige fremmødte nød de mange kendte sange. 

Stig Rossen mangler nu lidt i drøjden for at komme op i samme vægtklasse som mesteren selv, mens ellers så er det så tæt på som det kan være. Der er ikke tale om blasfemi, eller at man skal stoppe, mens legen er god. Men derimod er der tale om en hyldest til en af dette lands største sangere og sangskrivere.

Sådan fortæller Stig det selv, da han sidder og puster ud i sofaen i huset omme bagved scenen efter sin optræden.

- Jeg føler ikke, at jeg træder ind i rollen som Bamse. Vi er et tribute-band, og for os er det en hyldest-koncert, hvor vi hylder hans fantastiske sange. Hans musik bliver ikke spillet i radioen så meget, som man skulle tro og i forhold til, hvor populær han var. Så det her er den eneste måde at bevare hans musik på. Så det er det, vi gør. Vi tager rundt og får sangene til at leve videre, fortæller Stig, der allerede har fået skiftet habitten på scenen ud med noget mere afslappende.

- Det er herude, musikken kan leve videre, her til halballerne og festivalen, hvor vi heldigvis oplever, at selv de allermest trofaste af de gamle fans bagefter kommer og siger: Hvor er det godt, at I holder det vedlige. Det har været en fantastisk modtagelse, vi har fået. Fra at lave syv koncerter sidste år er vi næsten oppe på 50 i år, og det er altså fordi alle de steder, hvor Flemming han spillede, der kommer de nu og spørger, om vi ikke kan spille der. Det er vidunderligt og meget givende. Folk er ellevilde og synger med.

Det var jo netop et gedigent stenkast fra stedet her i Dybvad, at man i januar sidste år stod med en udsolgt fest i Syvsten Hallen, men ingen Bamse, da han var stillet sovet ind, næsten inden nytårsklokkerne havde ringet det nye år ind.

- De ville så gerne lukke den æra på stedet, hvor han havde spillet 33 år i træk. Så spurgte de mig, og det blev jeg meget smigret over. Det er en kæmpe cadeau at træde ind i Bamses sko. Selvfølgelig var det en hård koncert, for det var jo så kort efter hans død, men det var en fantastisk aften. Meget følelsesladet, både for scenen og for salen, og vi blev enige om, at det var en god måde at hylde ham på.

Vi kender Stig Rossen som Danmarks ukronede musical-konge, så at det netop var ham, der skulle overtage mikrofonen foran Vennerne var det nok de færreste, der havde regnet med.

- Selvfølgelig har jeg en masse ting, jeg laver i eget regi, og jeg tænkte over det en ekstra gang. Jeg var kæmpe fan af Bamse, og at få lov til at føre sangene videre på den her måde er jeg virkelig glad for.

Det er utroligt at mærke folks begejstring over de her sange, og der plads til både smil og tårer. Jeg elsker at lave det her og synes, det er fantastisk. Men det er vigtigt for os at vise, at det her er ikke en Stig Rossen-koncert. Det hele skal stå i Flemmings tegn. Vi hylder ham som den sanger, sangskriver og som det menneske, han var. Jeg har stor respekt og stor ydmyghed for at få lov til at synge sangene sammen med de her musikere, som for nogens vedkommende har spillet med ham i henholdsvis 15, 5 og 4 år. Af alle de forskellige ting jeg laver, så er det her noget af det, jeg glæder mig mest til.

Stig Rossen har familien med rundt og sidder med sin næsten to-årige søn på armen. Knægtens storebror, der er noget større, kommer over til os i sofaen og fortæller, at han glæder sig til at komme hjem til Nyborg. Men inden turen går mod syd giver Stig Rossen saglige Flemming ”Bamse” Jørgensen ret i hans udsagn, som de praler så meget med i Dybvad. Nemlig det med, at udsigten fra scenen i Søparken er Danmarks smukkeste udsigt fra en scenekant. Det synes Stig også…

 

BillederTilføj billede


FOTO: Leif Jensen

FOTO: Leif Jensen

FOTO: Leif Jensen

FOTO: Leif Jensen

FOTO: Leif Jensen

FOTO: Leif Jensen

FOTO: Leif Jensen

FOTO: Leif Jensen

 

Kommentarer

Del denne artikel

08-08 - I Dybvad håber man på en gentagelse...

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close