Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
09.05.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Stiller skarpt på fremtidens arbejdskraft

Vendsyssel ser ind i en fremtid med et stigende behov for kvalificeret arbejdskraft. En spritny FremKom4-analyse afdækker, hvilke kompetencer virksomhederne efterspørger frem mod 2026. Essensen af analysen og mulige veje til løsninger præsenteres på en konference 25. maj.

 

Analysen giver samtidigt et indblik i, hvilke forventninger de 16 sektorer har til udviklingen i væksten i Nordjylland de næste fem år.

Resultaterne af FremKom4-analysen er vigtige pejlemærker – både for aktører, der udbyder, og aktører, som efterspørger kompetenceudvikling. Disse aktører er målgruppen for FremKom4-konferencen – Vendsyssel-Han Herred 25. maj på EUC Nord i Hjørring, hvor essensen af analyseresultaterne præsenteres.

Her får deltagerne mulighed for at tilegne sig vigtig viden og indgå i dialogen om, hvilke konkrete fremadrettede handlinger, der kan iværksættes for at løfte fremtidens kompetencebehov i Vendsyssel-Han Herred:

- Vi får med FremKom4-rapporten bekræftet, at vi stort set er selvforsynende med arbejdskraft i Vendsyssel-Han Herred. Det gør os sårbare, når befolkningstallet falder, og prognoserne viser, at det fortsat vil falde. Derfor er det tvingende nødvendigt, at vi har kontinuerligt fokus på kvalificeret arbejdskraft og hvilke kompetencer, vi kommer til at mangle, udtaler borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune.

Analysen viser, at de nordjyske virksomheder har et særligt fokus på den grønne omstilling, digitalisering og automatisering. Arbejdspladserne forventer udfordringer med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft, blandt andet inden for de specialiserede sektorer og sundhedssektoren.

Beskæftigelsen ser ud til at falde med 0,6 procent, og Vendsyssel-Han Herred forventes dermed at være det eneste opland i regionen, hvor der forventes en negativ udvikling i beskæftigelsen. Det er inden for specialiserede sektorer som for eksempel den lav- og mellemteknologiske industri samt hotel, kultur og restauration, man forventer en reduktion i beskæftigelsen:

- Vi oplever allerede i dag mangel på kvalificeret arbejdskraft inden for specialiserede områder. Behovet bliver større, når vi retter blikket mod fremtiden. Vi skal arbejde målrettet og stålsat på både at fastholde, uddanne og tiltrække kompetent arbejdskraft. Der er ingen quickfix, der kan løse udfordringerne. Det kræver, at vi samarbejder og stiller os helt op på tåspidserne, når der for eksempel tildeles nye uddannelser, lyder det fra Birgit S. Hansen.

FremKom4 Oplandskonference Vendsyssel-Han Herred finder sted 25. maj 2022 fra kl. 7.15-9.30 på EUC Nord Atriumgården.

Du kan tilmelde dig her.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close