Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
01.06.2020 | Af: Michael Frederiksen

Stor medlemsfremgang i lokale tennisklubber

Frederikshavn Tennis Klub er oppe på 65 medlemmer, som spiller padel, mens 107 medlemmer spiller tennis.
En ny padelbane og corona-krisen er umiddelbart de to vigtigste forklaringer på, at Frederikshavn Tennis Klub i år oplever en markant medlemsstigning.

 

De seneste år har medlemstallet i FTK ligger stabilt omkring 80, men i skrivende stund er der 93 medlemmer, som spiller tennis, og 65 medlemmer, der spiller padel. Hertil kommer 14 erhvervsmedlemsskaber i tennis. Af de 65 padel-medlemmer er 30 helt nye medlemmer, mens de 35 i forvejen spiller tennis. Det vil sige, at FTK samlet er oppe på 137 medlemmer (93+30+14).

- Det er skønt. Aktivitetsniveauet på vores dejlige anlæg har ikke været højere siden de glade 90’ere, siger FTK’s mangeårige formand, René Jensen.

Klubben har investeret et større sekscifret beløb i en padelbane. Det er en lille tennisbane på kunstgræs med glasvægge på alle fire sider – altså en kombination af tennis og squash. Padel er Danmarks hurtigst voksende ketsjerport.

- Padelbanen er mere populær, end vi forventede, og den betyder også, at vi har fået flere yngre medlemmer. Flere af de unge padel-medlemmer har desuden valgt at spille tennis, oplyser René Jensen.

Han er heller ikke i tvivl om, at corona-krisen har øget interessen for tennis og padel.

- Vi kom relativt hurtigt i gang med at spille. Det passede faktisk perfekt med vores sæsonstart. Fitnesscentre og svømmehaller er fortsatte lukkede, og det er heller ikke muligt at dyrke idræt indendørs. Det får flere til at vælge tennis og padel. Vi har blandt andet en del ishockey-, fodbold- og floorballspillere, som er begyndt at spille, siger René Jensen.
Det er ikke kun i Frederikshavn, at kassereren smiler. I Sæby Tennisklub er antallet af medlemmer steget fra 30 til 45.

- Vi konstaterer med tilfredshed, at flere tidligere spillere har fået lyst til igen at spille tennis. Det hænger givetvis sammen med, at tennisklubberne fik lov til at åbne i fase 1, udtaler bestyrelsesmedlem Jesper Christiansen.

Sæby har gjort to baner klar til spil, men fortsætter tilgangen, vil en tredje bane blive taget i brug.

Skagen Tennisklub oplevede allerede fremgang i 2019, hvor klubben havde 98 medlemmer.

- Vi tror også, at vi får medlemsfremgang i 2020, da rigtig mange danskere holder ferie i Skagen i år. Nogle af disse, som har feriebolig i Skagen, finder ud af, at vores kontingent er så billigt, at det kan betale sig at melde sig ind i stedet for at betale leje af bane, siger formand Johan Hesselund.

I forvejen er cirka 25 procent af medlemmerne bosiddende uden for Frederikshavn Kommune.

Skagen Tennisklub er i øvrigt en af flere nordjyske klubber, som har været på inspirationstur til Frederikshavn for at se og høre mere om FTK’s padelbane.

- Bestyrelsen har nedsat en arbejdsgruppe, der undersøger, om vi skal have padelbane, og i givet fald hvorledes dette gribes an. Vi håber, at en padelbane er på vej på vores smukke anlæg på Drachmannsvej i Skagen. Jeg kan p.t. ikke sige, hvornår dette sker, men det kan ikke nåes i 2020, fortæller formanden.

Videoen er fra FTK's Facebook og viser den øgede aktivitet i klubben.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close