Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
06.12.2017 | Af: Kanal Frederikshavn

Stor succes for FSF ved DM med seks medaljer

Frederikshavn Skøjteforening fortsætter med de imponerende resultater. Ved weekendens danmarksmesterskaber i Hørsholm, blev FSF således den mest vindende klub med ikke færre end seks medaljer og med det bedste resultat i Junior Herrer, hvor Daniel Tsion vandt guld og dermed blev dansk mester.

 

For første gang i mange år var der deltagelse af fire dygtige juniorherrer ved DM, heriblandt to fra FSF, og Daniel Tsion vandt både det korte og det lange program og kunne dermed søndag stille sig øverst på podiet. I samme række lå Nikolaj Mølgaard Pedersen nr. tre efter det korte program, men formåede med sit lange program at avancere til andenpladsen. Begge drenge landede en del tripplespring og flotte dobbelt Axler.

Ved de Jysk/Fynske mesterskaber i Esbjerg for 14 dage siden satte Daniel ny dansk rekord i det korte program med 49,63 point og også med en samlet score på 133,17 point, mens Nikolaj satte ny dansk rekord i det lange program med 93,06 point. I Hørsholm nåede drengene dog ikke helt op på samme pointtal, blandt andet på grund af et par piruetter, der ikke var helt så gode som i Esbjerg, men det var altså nok til at vinde guld og sølv.

I Junior Damer havde Josephine Kærsgaard desværre ikke sin bedste dag i det korte program, hvor ingen af de tre spring i programmet lykkedes, hvilket desværre kostede dyrt. Josephine lå dermed på en sjetteplads inden det lange program og med et godt stykke op til en podieplads. Josephine viste dog stor styrke og kom dog stærkt tilbage i det lange program, hvor hun blandt andet landede med en flot Dobbelt Axel i kombination og et tripplespring og som den eneste i rækken opnåede to bonuspoint for to forskellige tripplespring. Josephine vandt dermed det lange program og avancerede tre pladser, så hun endte på tredjepladsen og dermed kunne få hængt bronzemedaljen om halsen.

I Novicerækken for piger op til 15 år vandt Amalie Borup en sølvmedalje. Amalie lå efter det korte program nr. tre i rækken, men med bare 0,30 point op til nr. to var der stor spænding inden det lange program. Amalie formåede med et flot langt program med et fint forsøg på Dobbelt Axel, der indbragte to bonuspoint, flotte piruetter og god performance at avancere til andenpladsen og vandt dermed sølvmedaljen.

I Springsrækken for piger og drenge op til 12 år vandt Camilla Poulsen en bronzemedalje, ligesom hun gjorde det ved de Jysk/Fynske mesterskaber. Camilla løb et fint program med god fart og med høj sværhedsgrad i sine dobbeltspring. I samme række løb Frederikke Harstad også et rigtig fint program med masser af smil på læben og gode point for sine skating skills og performance. Frederikke endte som nr. 10 i rækken på 15 løbere.

I Senior Damer vandt Malene Andersen bronzemedaljen efter to fine programmer, der indeholdt en del tripplespring, og Malene landede blandt andet en ren Dobbelt Axel og en Tripple Tåloop i kombination og havde fine levels på sine piruetter.

Samlede resultater for FSF-løberne ved DM:
Springs (op til 12 år):

Camilla Poulsen nr. 3 (28,10 point)
Frederikke Harstad nr. 10 (21,77 point)

Novice (op til 15 år):

Amalie Borup nr. 2 (79,11 point)

Junior Damer (op til 19 år):

Josephine Kærsgaard nr. 3 (92,41 point)

Junior Herrer (op til 19 år):

Daniel Tsion nr. 1 (119,16 point)
Nikolaj Mølgaard Pedersen nr. 2 (107,01 point)

Senior Damer (over 19 år):

Malene Andersen nr. 3 (99,66 point)

Med seks medaljer blev Frederikshavn Skøjteforening dermed den mest vindende klub ved dette års DM, hvilket endnu engang er et stort cadeau til FSF’s dygtige træner Lena Volokhova.

Næste konkurrence for de frederikshavnske skøjteløbere er 12.-14. januar, hvor klubbens konkurrenceløbere skal deltage i Danmarks Cup i Gentofte.

Herefter står den på de Nordiske Mesterskaber 1.-4. februar i Finland. 

 

BillederTilføj billede


FOTO: Birgitte Borup

FOTO: Birgitte Borup

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close