Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
23.09.2022 | Af: Andreas O. Hansen

Store brændte chancer og tynd udvisning blev dyr

Cheftræner Pelle Hånberg coacher aktivt høge-truppen under hele opgøret. Foto: Helle Krag Hornshøj
Fredag aften tabte Frederikshavn White Hawks 4-2 til Aalborg Pirates foran 4.369 tilskuere i Gigantium. Høgene var ellers godt med og førte både 1-0 og 2-1. Men store brændte chancer og ikke mindst en tynd og yderst tvivlsom hoveddommer-kendelse sidst i tredje periode sendte sejren til Aalborg Pirates.

 

White Hawks måtte fortsat undvære Jesper Jensen og Jonas Jakobsen, men derimod var den svenske back Jesper Dahlroth tilbage i truppen - i målet stod igen Tadeas Galansky.

Santeri Suistio sendte høgene i undertal tidligt i første periode, men Aalborg fik ikke udnyttet chancen i en småkedelig og rodet start på opgøret med mange spilstop.

Hjemmeholdets Patrick Bjorkstrand fik en kæmpe chance fri foran Tadeas Galansky efter fem minutter, men sendte pucken langt over mål. I stedet blev det White Hawks, der kom først på måltavlen.

Efter syv minutter fik Jacob Møller Jensen, scoret på sin gamle hjemmebane, da han kringlede sin egen retur omkring George Sørensen, assisteret af Christoffer Åkesson, der fandt Møller fri i slottet på et hurtigt kontra-fremstød.

På en stor chance var WH også tæt på 2-0, men kom ikke først på en løs puck foran et ellers åbent mål. Det samme gjaldt, da Aleksi Halme, i en tre-mod-en, blev spillet fri ved modsatte stolpe, men sendte sin firstimer på den forkerte side af stolpen.

Høgene fik også muligheden i overtal, og her skøjtede Sebastian Brinkmann alene afsted imod George Sørensen, fik ham afdriblet, men også han sendte pucken forbi mål. Store chancer, som tidligt kunne have slukket stemningen i Gigantium, hvis skarpheden havde været der.

White Hawks sluttede også i powerplay med flere store chancer. En føring på 2-4 mål havde ikke været ufortjent, men stillingen forblev 0-1 efter de første 20 minutter. Skudstatstikken hed 12-9 i høgenes favør.

I anden periode sad Aalborg på pucken. Aleksi Halme fik dog skøjtet sig fri til en god mulighed efter tre minutter, men George Sørensen fik sat skinnen på hans afslutning.

Kort efter blev høge-defensiven spillet tynd, og helt alene foran Tadeas Galansky kunne Patrick Bjorkstrand prikke pucken over stregen til en 1-1 udligning.

Hjemmeholdet forsatte med at være styrende, men to tidligere Aalborg-drenge ville det anderledes. Med god energi fik Christoffer Åkesson og Jacob Møller Jensen spillet pucken rundt bag Piraternes mål, og sidstnævnte fandt Thomas Søndergaard i slottet, som sendte pucken mellem benene på George Sørensen til 2-1 - otte minutter spillet af anden periode.

Høgene fik også powerplay, men her styrede Aalborg det hele imens WH flere gange fumlede med pucken i egen zone - og til sidst blev det for meget. Nikolaj Kristensen smed en farlig pasning ind foran eget mål, som hjemmeholdet opfangede, og til sidst kunne Victor Rollin Carlsson lægge pucken ind bag Galansky til 2-2 - netop som Aalborg blev fuldtallig.

White Hawks kom virkelig på hælene til sidst, og kun en feberredninger, også en af de helt store, fra Tadeas Galansky, og hjælp fra overliggeren, sikrede en lige stilling efter 40 minutter.

Aalborg havde ikke kun overtaget på spillet, men også skudstatistikken, som de førte 23-15.

Der var lagt op til en spændende tredje periode, men første del blev særdeles chancefattig - det var to hold, der ikke tog de store chance.

WH fik chancen i powerplay efter otte minutter, men tog ikke udbytte. Nikolaj Kristensen fik ellers testet George Sørensen tæt foran mål, inden han selv tog en dum udvisning i angrebszonen og sendte hjemmeholdet i overtal.

Heldigvis stod holdkammeraterne mål for presset i første omgang, og med fem minutter igen var Christopher Frederiksen tæt på at bringe høgene i front, da han helt fri foran mål brændte endnu giga-chance til WH.

Desværre ville hoveddommer Martin Theiltoft Christensen i centrum med fire minutter igen, da han dømte en yderst tynd og tvivlsom udvisning til Jesper Dahlroth. Hjemmepublikum og Aalborg-boksen var ikke tilfreds med Theiltofts Pirates-udvisning tidligere i perioden, og den var også tynd - så måske han ledte efter en mulighed for at kompensere for denne.

Det fik uheldigvis afgørende betydning for resultatet, for Aalborg scorede i dette powerplay med to minutter igen. Trevor Gooch satte den afgørende scoring i mål og sikrede hjemmeholdet sejren. Aalborg fik også scoret til 4-2 i tomt mål med 30 sekunder igen.


Allerede søndag skal White Hawks i ilden igen, når de besøger SønderjyskE kl. 16.00 - sæsonens første opgør mod dem vandt sønderjyderne 4-0 i Nordjyske Bank Arena, så det bliver uden tvivl en ny svær opgave for høgene.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Helle Krag Hornsh?j

FOTO: Helle Krag Hornsh?j

FOTO: Helle Krag Hornsh?j

FOTO: Helle Krag Hornsh?j

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close