Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.04.2019 | Af: Michael Frederiksen

Stort Roblon-tab på tysk vindmølleproducent

I alt forventes Senvion-problematikken at påvirke Roblons årsresultat negativt med 32,5 millioner kroner.
I stedet for et overskud på 24-30 millioner kroner meddeler Roblon - med hovedsæde i Frederikshavn - i dag til fondsbørsen, at virksomheden nu imødeser et underskud på godt 20 millioner kroner i regnskabsåret 2018/2019.

 

En af Roblons største kunder, den tyske vindmølleproducent Senvion, er finansielt og økonomisk udfordret og har offentligt meddelt, at der undersøges muligheder for rekonstruktion af selskabets forretning.

Denne situation skaber stor usikkerhed for Roblons omsætning og indtjening i 2018/19. Ledelsen har derfor valgt helt at fjerne tidligere indlagte forventninger til omsætning og indtjening vedrørende Senvion for den resterende del af regnskabsåret 2018/19.

Det reducerer den hidtil forventede omsætning for 2018/19 med 47 millioner kroner. I alt forventes Senvion-problematikken at påvirke årsresultatet negativt med 32,5 millioner kroner.

Som meddelt i delårsrapporten for første kvartal 2018/2019 har Roblon efter flere års udviklingsarbejde fået godkendt en fiberbaseret komponent, der indgår i produkter til energikabler, der udlægges over store afstande.

Afvikling af første del-projektordre forløber som planlagt. Efterfølgende del-projektordre, som vil være markant større, forventes igangsat senere end tidligere forventet. Det medfører en reduktion i ledelsens forventninger til omsætningen på 43 millioner kroner.

Ledelsen forventer nu en omsætning i niveauet 270 millioner kroner mod tidligere annonceret 350-380 millioner kroner. Det giver formentlig et resultat før skat på minus 20 millioner kroner mod tidligere bebudet et overskud på 24-30 millioner kroner.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close