Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
10.01.2018 | Af: Michael Frederiksen

Syv mister kørekortet efter fartkontrol i Gærum

Ikke alle borgere i Gærum er begejstrede for ATK-vognen på Brønderslevvej. Foto: Ib William Christensen, TV2 Nord
25 bilister fik en bøde for at køre for stærkt igennem Gærum, og syv af dem havde så travlt, at de mistede deres kørekort. 


 

Sådan lyder status efter en hastighedskontrol på årets første hverdag i Gærum. Politiets fotovogn holdt på Brønderslevvej, hvor to borgere har givet grønt lys til, at ATK-vognen må holde i deres indkørsel.

- Generelt er byens borgere glade for AKT-vognen. Det gælder især dem, som bor på Brønderslevvej, men flere er også temmelig sure over, at vi er to borgere, der har givet lov til, at der kan foretages kontroller på Brønderslevvej. Det har kastet nogle ukvemsord med sig, men jeg går ud fra, at det er dem, som har fået et par hilsner fra politiet, ellers giver det ingen mening, mener Carsten Koop.

Fartkontrollen udløste en spændende debat på Facebook-gruppen "Alle os i Gærum", men opslaget er nu fjernet.

ATK-vognen holdt i Gærum 2. januar fra kl. 13-16. Ifølge Carsten Koop mistede syv bilister deres kørekort, fordi de kørte for stærkt på Brønderslevvej.

- Så for os, som bor her, giver det meget mening, at der ofte er kontrol i Gærum, og jeg beder om flere kontroller - også om aftenen, fastslår Carsten Koop.

Allerede i 2012 bad Carsten Koop med flere om at få en fotovogn til Gærum, fordi de mener, at folk kører for stærkt på Brønderslevvej. Det bekræftede en måling udført 13. september 2012.

- Trafikmålingen viste en skræmmende statistik. På hverdage kørte gennemsnitligt 142 biler igennem byen med en fart på over 70 km i timen, og især tiden mellem 7 og 9 kørte 63 biler forbi skolen med over 70 km i timen, husker Carsten Koop.

Dette gjorde, at politiet blev bedt om at lave trafikkontrol.

- Til den anden kontrol, der blev udført i vores indkørsel, stod jeg ved ATK-vognen, da en bil kørte forbi kontrollen med 103 km i timen. Dette i sig selv var lidt af en bedrift, da bilen skulle igennem en chikane ved indgangen til byen, og kontrollen var cirka 350 meter senere. Bilisten vendte om, da hun havde set, at der blev blinket, husker Carsten Koop.

Føreren var en ung pige på 18 år, der havde fået kørekort ugen før, og da det på dette tidspunkt stadig var politiet, der sad i ATK-vognene, blev hun bedt om at aflevere sit midlertidige kørekort med beskeden om, at hun kunne prøve at få kørekort igen to år senere.

Carsten Koop siger, at der ind imellem er direkte gaderæs i Gærum, hvor nogle bilister kører venstre om chikanen midt i byen.

- Heldigvis foregår dette gaderæs om aftenen, men det er også en af grundene til, at jeg lader ATK-vognen holde i vores indkørsel og lave kontrol, siger Carsten Koop.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Ib William Christensen, TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close