Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
10.01.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Thomas Skov fortæller om at være mobilafhængig

Frederikshavn Bibliotek & Borgerservice har valgt
"Kropsudsmykning" samt "Misbrug og afhængighed" som sæsonens to temaer.
 

- En del af vores arrangementer udspringer herfra, men vi har også gjort os umage med at sammensætte et mangfoldigt program, som appellerer til enhver smag, siger bibliotekar Pernille Lisborg.


Biblioteket tager blandt andet et kig på udsmykning af kroppen. Tatoveringer og piercinger har været brugt som udsmykning af kroppen i tusindvis af år, og de bruges i dag til at udtrykke stil, identitet, historie, interesser, kultur og livssituation.

- Flere af vores arrangementer handler da også om tatoveringskunsten: Skagen Tattoo rykker ind på Kappelborg og demonstrerer, hvordan man laver kunst på kroppen. I Frederikshavn kan du også høre om andre former for kropsudsmykning som piercinger, huller i ører, næse, tunge, læber, navne og øjenbryn, oplyser Pernille Lisborg.

Pauli Tvilling fortæller om en helt anden form for kropsudsmykning, når han vender hjem til sit barndomsland med en stor udstilling af antikke brudekjoler på Kunstmuseet og holder foredrag om rejsen fra Strandby til de store modehuse i Paris og derefter København.

Der findes mange former for misbrug og afhængighed - alkohol, stoffer, spiseforstyrrelser, ludomani, mobilafhængighed med videre, og det kan være svært at opdage et misbrug eller en afhængighed, før det er for sent.

- Vi sætter fokus på flere former for misbrug og hører blandt andet forfatter Louise Juhl Dalsgaard fortælle om sin kamp mod spiseforstyrrelser og om, hvordan en afhængighed ofte starter som det modsatte - et ønske om at føle sig fri. Det, der ligner en løsning, ender som et problem. Og ofte et problem, der er værre end det, man egentlig forsøgte at løse, påpeger Pernille Lisborg.

I Frederikshavn holder Thomas Skov et underholdende foredrag om sine skræmmende oplevelser ved at være mobilafhængig og starter en debat om, hvad telefonen betyder for vores liv. I Skagen fortæller musiker Frank Clifforth sin barske historie om "Misbrug, håb og forandring", og læge og misbrugsekspert Henrik Rindom fortæller om "Selvskade og rusmidler blandt unge".

Andre arrangementer
Sæsonen byder på mange andre emner udover de to temaer. Sæby får besøg af Ritt Bjerregaard med et underholdende og tankevækkende selvportræt, og i Skagen kan du fordybe dig i Leonard Cohens poesi og tankeverden sammen med Neil Ashley Conrad Thing. Frederikshavn får endnu engang besøg af den unge Mathis Huse Nørgaard, der 16. januar holder sit andet totalt udsolgte foredrag om sine 26 måneder med Siriuspatruljen. Heldigvis har han indvilliget i et tredje foredrag 18. januar og endnu et på Østervrå Bibliotek 13. februar.

For børn og unge
Det nye program byder også på sjove og lærerige aktiviteter for børnene, og børnebiblioteket har også fokus på tatoveringer, når laver seje badges med tatoveringer og tilbyder skabeloner til tatoveringer. 

- For børn og unge fra 5. klasse og opefter har vi planlagt LAN party i Skagen og Ålbæk, hvor vi inviterer til intens gaming med turneringer, præmier og super hygge for alle, oplyser Pernille Lisborg.

I Frederikshavn fortæller Tommy Knøs, som er forsanger og sangskriver for rock og metalbandet 9000 John Doe fra Aalborg, om sit liv på scenen og vejen igennem ordblindhedens udfordringer. Knøs er gået imod omgivelser og forventninger og har rejst rundt i Europa med sit band samtidig med, at han fuldførte en fuld uddannelse. Du kan også høre om, hvilke værktøjer, der findes til ordblinde i dag.

IT-kurser
Biblioteket fortsætter med IT-værksted hver torsdag fra kl. 10-12, og i løbet af januar og februar kan du blive introduceret til alt, hvad du har brug for at vide om apps og lære at bruge din iPad og dens vigtigste funktioner at kende - begge dele på bibliotekerne i Skagen, Frederikshavn og Sæby.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Anne-Mette Buus

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close