Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
22.09.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Thorshøj Løbet 2022 samlede 80 deltagere

Den yngste deltager var kun fem år.
Foreningen Thorshøj Gamle Skole har i det første leveår haft særligt fokus på sundhed, såvel fysisk som mentalt. Nordea Fonden lancerede sin løbspulje, der havde til formål at sætte aktiviteter i gang ovenpå den første corona-vinter. Der var ingen tvivl at spore hos bestyrelsen for Thorshøj Gamle Skole – den pulje skulle søges.

 

Formand Geir Kåsa fortæller, at man allerede havde leget med tanken om at arrangere et lød, og nu åbnede muligheden sig pludselig.

- Vi søgte puljen og var heldige at få positivt tilsagn fra fonden, og så var det bare om at sætte i gang. Vi har ikke prøvet at arrangere løb før, men der er en første gang for alt, siger formanden og fortsætter:

- Vi fik rigtig god hjælp fra en i vores netværk, der i hvert fald havde erfaring med at deltage i løb, og som vidste, hvordan det skulle gribes an. Temaet for løbet var naturligvis sundhed (både mentalt og fysisk), sammenhold, frivillighed og hygge fremfor at fokusere på professionelle udøvere. Det var vigtigt for os, at alle følte sig velkomne og motiverede til at deltage, uanset alder og fysisk form.

Lørdag 10. september skulle anstrengelserne stå sin prøve, og mere end 80 personer havde taget imod opfordringen og mødte op i Thorshøj Anlæg for at gå, løbe eller cykle 5, 10 eller 24 km. Der var stor aldersspredning på deltagerne. Yngste deltager i løbet var fem år og de ældste tæt på 80 år.

Kl. 14 summede det af liv i anlægget, og deltagerne blev sendt ud på ruterne. Der var tænkt på de alleryngste (2-6 år). De var fuldt optagede af aktiviteter i anlægget, så mor/far kunne motionere med god samvittighed. På ruterne var humøret højt, på trods af anstrengelserne havde udøverne overskud til at vinke til fotografen, der fulgte dem på ruterne. Alle var glade og alle undgik skader og uheld.

- De store smil var fremme, når deltagerne passerede målstregen. Nogen slog deres personlige rekord, nogen gennemførte deres første løb og andre var lettede over, at det nu var overstået. Uanset årsagen var det en fornøjelse at tage imod deltagerne, da de kom tilbage. Det er vores første løb, så der er naturligvis plads til forbedringer, vi modtager rigtig gerne tilbagemeldinger, siger Geir Kåsa.

Efterfølgende var der lagt op til hygge, og der var mulighed for at købe grillpølser/øl og vand, samt kaffe og vafler – alt sammen tilberedt af gode frivillige hjælpere. Rundt i anlægget blev fortalt gode historier omkring bordene.

- Ingen løb uden frivillige – heller ikke denne gang kommer vi udenom at sige en kæmpe tak til vores gode frivillige hjælpere, som valgte at tilbringe en lørdag i vores selskab. Planlægning, klargøring af udstyr/anlæg, flagallé, opmærkning af ruter, vejvisere, depoter, mad/drikke – ALT hvad der skal til, for at det hele kører. Vi er så taknemmelige for at I stiller op den ene gang efter den anden. En stor tak skal også lyde til den store opbakning og tilmelding til løbet, siger Geir Kåsa.

Han lover, at det ikke er sidste gang, at Thorshøj Gamle Skole afholder et løb.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close