Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
20.04.2017 | Af: Michael Frederiksen

Tilfreds borgmester: - Vi afleverer et godt regnskab

Birgit Hansen (A): - den plan, vi har iværksat for at genoprette kommunens økonomi, virker.
- Vi afleverer et godt regnskab. Vi er herrer i eget hus, og vi arbejder os stødt og roligt frem til et økonomisk råderum, som er en forudsætning for fremtidige investeringer.

 

Sådan lyder borgmester Birgit Hansens reaktion på Frederikshavn Kommunes regnskab for 2016, som byrådet skal behandle på sit møde i næste uge.

Overskuddet på ordinær drift lyder på 168,9 millioner kroner. Det er 26 millioner større end i det korrigerede budget. Den gennemsnitlige likviditet endte på 123,4 millioner kroner, hvilket er 24,8 millioner højere end i 2015.

Kommunen kan glæde sig over et overskud på centrale konti for 2016 på 14 millioner kroner. Ni millioner af det dette overskud tilføres familieområdet. Det blev offentliggjort for en måned siden. De resterende fem millioner går til Socialudvalget.

- Det er dejligt at kunne bruge et overskud på to meget vigtige kerneområder, mener Birgit Hansen.

Hun understreger, at den høje likviditet er nødvendig til uforudsete udgifter.

Fra 2016 til 2017 overfører kommunen en forbrugsmulighed på 70 millioner kroner. Det er penge, der er bevilget i 2016, men ikke brugt - det kan være nogle anlæg og så videre, man ikke nåede at udføre.

- Nu tillader vi den mulighed i 2017. Det kan vi kun, fordi kassen kan bære det. Hvis vi ikke havde foretaget økonomisk genopretning - ja, så havde vi nok klappet kassen i for de 70 millioner og sagt, at nu forsvandt den mulighed, oplyser borgmesteren.

Hun glæder sover, at Frederikshavn Kommunes regnskab for 2016 vidner om, at kommunen holder den kurs, som det politiske flertal i byrådet har sat for at sikre stabilitet og robusthed i kommunens økonomi.

- Vi kan konstatere, at den plan, vi har iværksat for at genoprette kommunens økonomi, virker. Planen holder vi fast i, for den er med til at sikre, at vores udgifter stemmer med vores indtægter. Det er en svær balancegang i en kommune, der er udfordret af en skæv demografisk udvikling, siger Birgit Hansen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close