Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.03.2013 | Af: Kanal Frederikshavn

Tilskud til vindmøller er et asocialt cowboyland

Ved at opkøbe ejendommen kun 500 meter fra denne planlagte vindmølle kan investor nu får alle fire vindmøller op.
- Tilskudsordningen til vindmøller har spillet fallit. Området har udviklet sig til et cowboyland, hvor nogen få forgyldes, mens vi andre betaler regningen.

 

Det siger byrådsmedlem Jens Hedegaard (A), der nu på baggrund af en aktuel sag fra Højstrup i den sydvestlige del af Frederikshavn Kommune vil rejse sagen landspolitisk.

Byrådet vedtog 27. februar at give tilladelse til opsætning af fire kæmpe vindmøller med en totalhøjde på 125 meter. Placeringen af den ene vindmølle blev dog sendt tilbage til en fornyet vurdering i Plan- og Miljøudvalget. Her var der møde i tirsdags, men problemet med placeringen af den fjerde vindmølle var allerede løst inden mødet. Gårdejeren, som vil investere i de fire vindmøller, meddelte, at han havde købt den ejendom, som "stod i vejen" for den fjerde vindmølle.

Ifølge Kanal Frederikshavns oplysninger blev ejendommen på Mikkelstrupvej 191 handlet for et tocifret millionbeløb.

- Det står nu helt klart for mig, hvor mange penge der er i vindmøller. Vi kan se et mønster i sagerne, vi behandler. Her bliver der opkøbt en ejendom for mange millioner, og tidligere har vi oplevet en anden investor bestikke en idrætsforening med en million kroner, udtaler Jens Hedegaard.

Han vil have tilskudsordningen til vindmøller ændret. Det er ikke en opgave, som Frederikshavn Kommune kan løse, men Jens Hedegaard vil forsøge at trykke på de nødvendige knapper i regeringen.

- Det lyder fint, at vi satser på grøn energi, men det er jo ren kosmetik, for hver gang vi sætter en ny vindmølle op, åbner Kina et kraftvarmeværk, hvor de fyrer med kul. Vores tilskudsordning er desuden asocial. Den forgylder enkelte investorer, men alle vi andre betaler stadig en høj pris for vores el, understreger Jens Hedegaard.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Frederikshavn Kommune

FOTO: Frederikshavn Kommune

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close