Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.08.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

To firmaer tiltalt efter bygningskollaps i 2014

Sagen kan ende med et forlig, inden den kommer for retten på fredag.
For snart seks år siden styrtede dele af en tre-etagers boligblok på Provst Dreslers Vej 25 i Frederikshavn sammen, og to beboere blev kvæstet. Nu er der rejst tiltale i sagen mod bygherren NCC Danmark og det rådgivende ingeniørfirma Frandsen og Søndergaard.

 

Sagen begynder ved retten i Hjørring på fredag med indledende retsmøde i sagen. NCC Danmark og det rådgivende ingeniørfirma er begge tiltalt for brud på arbejdsmiljøloven i forbindelse med tilrettelæggelsen af arbejdet.

TV2 Nord har fået aktindsigt i anklageskriftet, og her fremgår det, at de to firmaer er tiltalt for i forbindelse med renovering af 300 lejligheder i Mølleparken i Frederikshavn i 2014 at have undladt at sikre, at reglerne i arbejdsmiljølovgivningen kunne overholdes i projektet, idet man undlod at angive tilstrækkelig anvisning for afstivning eller sikring mod sammenstyrtning i forbindelse med nedrivning af et stuedæk og en ydermur.

De to firmaer er tiltalt for overtrædelse af arbejdsmiljøloven paragraf 82 stykke 1 nummer 1.

I forbindelse med renoveringen fjernede nedrivningsfirmaet i oktober 2014 dækket, hvorved størstedelen af understøtningen af gavlens bagmur blev fjernet, og det var årsagen til, at bagmuren i etageejendommenkollapsede.

To beboere i ejendommen blev kvæstet ved bygningskollapset.

En rapport fra Statens Byggeforskninginstitut fastslog i 2015, at parterne burde have forudset, at bygningen ville styrte sammen. Fremgangsmåden for renoveringen var uforsvarlig, og hvis der havde været udarbejdet statiske beregninger, ville de have vist, at forholdene ikke var i orden.

Totalentreprenøren NCC tog allerede få dage efter kollapset ansvaret for uheldet. Daværende områdedirektør Henrik Krogh Holm udtalte til TV2 Nord:

- Vi har det overordnede ansvar, og vi må erkende, at vi i den her situation ikke har løftet det godt nok, sagde han.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra NCC Danmark til tiltalen.

Sagen kan ende med et forlig, inden den kommer for retten på fredag. Peter Gasberg, som er en af tre indehavere af ingeniørfirmaet Frandsen og Søndergaard, oplyser, at der arbejdes på et forlig og en hurtig afgørelse, inden sagen ender i retten.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close