Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.03.2019 | Af: Åse Bakland

Torben Brix fortæller om Firenze på biblioteket

Firenze - en skattekiste af kunst! Det er overskriften på et foredrag torsdag 14. marts kl. 19.30-21.30 på Frederikshavn Bibliotek med den lokale og meget berejste guide Torben Brix Nielsen.

 

Firenze rummer et mylder af topseværdigheder: Paladser, kirker, museer og pladser, skabt af nogle af kunsthistoriens allerstørste: Michelangelo, Botticelli, Donatello, Leonardo da Vinci og med dem et hav af andre kunstnere, herunder også den litterære gigant Dante.

Dette bugnende overflødighedshorn findes på et forholdsvis lille areal, og i løbet af aftenen ser vi på en stribe af dem: Domkirken, Palazzo Vecchio, Ufficierne, Ponte Vecchio og Piazzale Michelangelo og andet. Aftenen krydres med enkelte af byens historier, hvoraf nogle vil være næsten sande.

For aftenens fortæller har ud over en kæmpe passion for Italien også en veludviklet humor, som betyder, at tilhørerne også skal forberede sig på det uventede. Torben Brix Nielsen er opvokset i København, men søgte allerede som 20-årig til det Jylland, hvor han efter et højskoleophold bosatte sig i Silkeborg.

På CV’et kan Brix bl.a. skrive lærer, historiefortæller for børn og rejseleder. Netop i den rolle har han gennem mange år udviklet et helt specielt forhold til Italien, som han har tabt sit hjerte til, og i dag kalder sit andet fædreland. Rejselivet er stadig en stor del af Torben Brix’ liv, men nu kun privat med hustruen Gitte, i stedet tager han ud og deler ud af sine oplevelser med rejseforedrag – og meget gerne om Italien.

Billetterne finder du på bibl.frederikshavn.dk eller ved at henvende dig på dit lokale bibliotek.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Åse Bakland

FOTO: Åse Bakland

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close